Запитай у мера: текстовий варіант

  • 469

Чи будуть працювати школи і дитсадки з осені? Яка форма навчання буде у школах?

Є чітка вимога для того, щоб школи запрацювали – це безпека дітей та наявність укриттів. У більшості шкіл є укриття, але вони повинні відповідати критеріям. Працюємо над тим, щоб зробити зручні санвузли, кімнати, де можна було б зробити чай та якісний Інтернет. Також змінюємо освітлення на більш ефективне, з можливістю живлення від генератора.

Перед початком начального року, військовою адміністрацією буде проведено обстеження щодо готовності закладів освіти. Якщо дозвіл нададуть, відпрацьовується можливість проведення навчального процесу офлайн та онлайн. Уроки, які проводитимуть у школі, транслюватимуться в онлайн режимі, для тих учнів, які будуть цього потребувати.

Те ж саме стосується і дошкільних навчальних закладів. Укриття в дитячих садочках приводяться до ладу.

Як відправити дитину у садок?

У нас немає проблем з дитсадками. Просто обираєте дитячий садок, записуєтеся та йдете. Не всі дитсадки працювали, але якщо в цьому буде потреба, ми організуємо роботу всіх дошкільних навчальних закладів.

Трактор, який отримало КП ЖКЦ, куплений чи подарований?

Цей трактор ми отримали безкоштовно завдяки програмі U-LEAD. Також наші європейські партнери передали потужний ліхтар на 4 прожектори, який має генератор для живлення, великий намет, який у холодну пору року можна використовувати як місце для обігріву, декілька генераторів, а ще каремати, валізи та багато іншого. Це був дуже вагомий подарунок для Славутича, дуже дякуємо нашим європейським партнерам.

Який зараз відсоток сплати за комунальні послуги і що ви робите, щоб він виріс до осені?

Рівень оплати близько 80%. Для того, щоб покращити сплату, треба щоб у людей були кошти. Сьогодні немає дуже активної боротьби з неплатниками. Комунальні підприємства виконують свої функції, подають судові позови на тих, хто багато заборгував, є публікації боржників, але не так активно як раніше, тому що люди втратили ресурси, роботу, ціни виросли і вимагати вчасної сплати за комунальні послуги не зовсім коректно. Хоча це варто робити, бо лише від нас залежить наступний опалювальний сезон.

Треба віддати належне державі, минулий опалювальний сезон ми провели дуже гарно. Тариф незмінний вже декілька років. Через війну, держава прийняла рішення погасити різницю в тарифах за рахунок державного бюджету, для Славутича це більше 50 млн грн. Цю суму ми маємо отримати в частині сплати за спожитий природний газ в сезоні 2021-2022 опалювального року. Отримавши ці кошти, ми практично без боргів вийдемо з опалювального сезону.

Розумію, що всім важко, тому знаходимо механізми, щоб опалювальний сезон був якісним, хоча він буде важким, через великі проблеми з природнім газом не лише в Україні, а й в Європі. Відпрацьовуємо варіанти альтернативного опалення.

Що робити тим, хто поїхав, щоб не нараховували за комунальні послуги?

Це відповідальність кожного мешканця, треба зв’язатися з комунальним підприємством та попередити, що ви поїхали.

Де генеральний директор лікарні?

Ярослав Валентинович на лікарняному, очікуємо, що він найближчим часом з’явиться, хоча є ймовірність, що буде новий директор. Є питання взаємовідносин з колективом, їх треба вирішувати, бо в такому стані колектив не має працювати.

Чи можна купатися на Якорі?

Так як це прикордонна територія, відвідування «Якоря» заборонено. Є безпечніші водойми, не так близько до кордону, які можуть використовуватися. Славутич потребує водойми, це наша проблема. Є ідея зробити невелике штучне водоймище, щоб принаймні діти ним користувались, працюємо над цим.