Із засідання виконавчого комітету

  • 1299

8 питань, що стосуються життя міста Славутича, розглянуто 21 липня на засіданні виконавчого комітету.

Інформацію щодо загальних питань надав міський голова Юрій Фомічев.

Пряма мова:

Про новий навчальний рік

Готуємося до нового навчального року, облаштовуємо укриття у школах та дитсадках. Ми виконуємо вимоги, які прописані для того, щоб укриття були зараховані як придатні. За попередніми розрахунками це буде коштувати нам більше 4 млн грн. Навчальний рік розпочнеться 1 вересня. Уроки у школах  відбуватимуться в офлайн та онлайн режимі.

Про опалювальний сезон

Сьогодні у сховищах України ще немає достатньої кількості газу. Якщо система не буде заповнена, це вплине на тиск у мережі та якість опалення, тому працюємо над тим, щоб мати альтернативне забезпечення теплом. Відпрацьовано стрес-тест щодо роботи системи без газу.

Відбулась нарада з Мінрегіоном, де обговорювалося питання електроопалення, як резервне. Але думаю, що сьогодні в країні немає таких засобів та ресурсів, щоб до поточного опалювального сезону перейти на електроопалення.

Навіть маючи у Славутичі два джерела енергії: газ і деревину, ми залежні від роботи централізованої системи. Якщо критична інфраструктура в цій частині буде пошкоджена, ми втрачаємо опалення по всьому місту. Якщо ми маємо локальне опалення, то залежність виключно локальна. Свій стрес-тест по роботі без електроенергії ми вже проходили, висновки зробили. Зараз у нас є більша кількість генераторів для забезпечення автономної роботи систем. Працюємо з приватними домогосподарствами в напрямку забезпечення населення питною водою зі скважин, у разі неможливості централізованого водопостачання.

Про безпеку населення

Минулого тижня отримали неприємні новини. На  території Чернігівщини, у лісі, троє славутицьких підлітків знайшли вибухонебезпечний предмет. Вирішили розібрати та підірвалися. Двоє отримали суттєві поранення, один з них у важкому стані знаходиться в обласній дитячій лікарні.

Це означає, що сюрпризів у лісах навколо Славутича дуже багато, тому вкотре наголошую, що зараз треба утриматися від відвідування лісів, батькам, педагогам необхідно постійно проводити роз’яснювальну роботу із дітьми.

Про акцію «Одноденний заробіток – нашим військовим»

Запускаємо благодійну акцію, що дасть можливість оперативно допомагати нашим хлопцям, що служать у ЗСУ. Завершуємо технічно переоформлювати документи фонду «ЧАЕС. Славутич. Розвиток». Підприємствам буде надіслана пропозиція щодо перерахування одноденного заробітку до фонду для забезпечення потреб наших військових, які знаходяться на передовій.

 

Потому члени виконкому розглянули запропоновані питання порядку денного.    

Про стан виконання Програми «План дій сталого енергетичного розвитку міста Славутича до 2020 року» звітувала начальник відділу з питань житлово-комунального господарства, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження Оксана Сосніна. 

Внесені  зміни до Програми благоустрою міста Славутича на 2022 рік. Завдяки перерозподілу коштів, вирішили забезпечити поточний ремонт дитячого ігрового майданчика «Атомка».

У місті продовжується реалізація проєктів, що впроваджується в Україні компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії. Новий проєкт передбачає термомодернізацію ліцею. Партнери всіляко нам допомагають. Зменшена частка фінансування, що передбачалася з місцевого бюджету, тому завідуюча фінансовим управлінням Галина Зайченко запропонувала внести зміни до    бюджету Славутицької міської територіальної громади на 2022 рік.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Вадим Зуй запропонував схвалити проєкт Програми підтримки добровольчих формувань Славутицької міської територіальної громади до виконання завдань територіальної оборони на 2022 рік. Орієнтовних обсягів фінансових витрат, необхідні для виконання Програми  – 2 023 000 грн.

Затверджена також Програма розвитку охорони здоров’я міста Славутича в новій редакції, якою передбачається фінансування відділень Славутицької міської лікарні у другому півріччі 2022 року.

Керуюча справами виконавчого комітету Наталія Швець інформувала про роботу із зверненнями громадян у виконавчому комітеті Славутицької міської  ради у першому півріччі 2022 року. Зменшилась загальна кількість звернень громадян – 412 (І півріччя 2021 року – 470). Із 412 звернень надійшло дві пропозиції  та чотири скарги. Пропозиції стосувались питань створення добровольчого формування для охорони Славутич та  здійснення громадського контролю за розробкою схеми теплозабезпечення міста. Скарги – затримки виплати житлової субсидії, невиконання умов договору по обслуговуванню будинку управляючою компанією, організації видачі гуманітарної допомоги, неправомірної  заміни лічильника обліку електричної  енергії.

У тематиці звернень громадян переважають питання соціального спрямування (76%): надання матеріальної допомоги родинам полонених військовослужбовців  в/ч 3041 та сім’ям  військовослужбовців, що віддали своє  життя за незалежність України;  надання  матеріальної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами;  на лікування та в зв’язку з скрутним матеріальним становищем.

Результати розгляду звернень: задоволено у вирішенні порушених питань - 307 (74,5%); надано роз’яснень з посиланням на норми чинного законодавства – 56 (13,6%); відмовлено у задоволенні/направлено за належністю, оскільки вирішення викладених питань не передбачено чинним законодавством або не входить до компетенції органів місцевого самоврядування - 2 (0,5%); знаходяться на розгляді – 47 (11,4 %).

Крім того, у І півріччі поточного року в Славутичі зареєструвалось 1195 переселенців (в т.ч. 389 дітей), з них  904 звернулись до Управління соціального захисту населення для оформлення довідки про взяття на облік як внутрішньо переміщених осіб.