Українська державність – це ми, це про кожного з нас

  • 1250

28 липня в Україні вперше відзначається День Української Державності.  

Українська Державність – це не тільки закони і апарат управління, а це тисячолітня історія багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою.

Українська Державність – це той незримий ланцюжок, що поєднує славну історію Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Української козацької держави, Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки, сучасної незалежної України.

Українська державність – це ми, це  про кожного з нас, хто захищає рідну землю, сіє і збирає хліб, лікує, вчиться і вчить, будує і ремонтує, забезпечує роботу комунального господарства, чесно виконує свої обов’язки на робочих місцях, займається волонтерською діяльністю і робить все можливе для відбудови рідного дому.

Сьогодні ми прокинулися рано, адже наш ранок розпочався із ворожих «прильотів». Це найпереконливіший доказ, що вони визнають нашу Державність і бояться її, а ворогу ми віддячимо. Ми були, є і завжди будемо, попри будь-які намагання ворога знищити нашу Державу, привласнити нашу історію. Ми єдині як ніколи, громадяни вільної країни, і ніколи нікому не здолати нас!

З Днем Української Державності!

З вірою в Славутич!

З вірою в Збройні Сили України!

З вірою в Україну!

 

Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ