ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: КОМІСІЇ ПРОДОВЖУЮТЬ ОБСТЕЖУВАТИ ПОШКОДЖЕНІ ВНАСЛІДОК БОЙОВИХ ДІЙ БУДИНКИ НА КИЇВЩИНІ

  • 162

На Київщині під час бойових дій було зруйновано або пошкоджено близько 26 тисяч об’єктів. Це будинки, освітні та медичні заклади, приватні підприємства, інша інфраструктура. Робота комісій, які обстежують пошкоджені будинки, продовжується. На сьогодні оглянуто понад 15 тисяч об’єктів. Про це розповів у своєму відеозверненні голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

«У регіоні тривають оперативні ремонтні роботи. Уже завершено ремонти на понад 250 об’єктах. 139 з яких відремонтовані за бюджетні кошти. Інші – за рахунок меценатів. Минулого тижня розпочалися роботи ще на 100 об’єктах. Окрім того, триває демонтаж тих будинків, які комісія визнала непридатними для житла», – прокоментував Олексій Кулеба.

Крім того, Олексій Кулеба наголосив, що Верховна Рада України вже прийняла в першому читанні законопроект щодо компенсації за пошкодження та знищення нерухомого майна. Наразі законопроектом передбачається, що компенсацію можна буде отримати за квартири та інші житлові приміщення в будівлях, приватні житлові будинки, садові та дачні будинки, об’єкти будівництва.

Щоб розраховувати на виплати, вже зараз потрібно подати заяву про пошкоджене майно в ЦНАП або через «Дію». Необхідно мати правоустановчі документи на житло та документальне підтвердження пошкодженого майна (фото- та відеодокази, оцінка вартості пошкоджень). Для цього варто звернутися до органу місцевого самоврядування, ДСНС чи поліцію. 

Також голова Київської ОВА зазначив, що усунення наслідків війни потребує колективної допомоги. 

«Впевнений, що результатом наших спільних дій стане не тільки відбудова регіону, а й підвищення якості життя і добробуту мешканців області, модернізація та посилення економічного потенціалу», – прокоментував він.

 

Джерело: Київська ОВА