На відпочинок до Польщі

  • 436
У захоплюючу подорож до польського міста Кросно Підкарпатського воєводства вирушили 42 дитини із славутицьких сімей військовополонених, військовослужбовців Збройних Сил України.
Цьогоріч складно організувати оздоровлення та відпочинок дітей на території України, але у непростий для країни час, дякуючи європейським партнерам, вдається надати можливість дітям відпочити у комфортних умовах, де не лунають повітряні тривоги та нема війни.
Польські друзі підготували для дітей насичену програму відпочинку у літньому таборі. Відвідування історичних пам’яток Підкарпатського воєводства і музею з найбільшою у Європі колекцією гасових ламп, аквапарк і дискотеки, прогулянки і екскурсії, уроки польської мови і отримання сертифікату вивчення польської мови – все це чекає на дітей протягом трьохтижневого перебування у Польщі.
Поїздка на запрошення фундації «Slow Beskid» стала можливою завдяки Енергодарському молодіжному клубу польської культури імені Генрика Сенкевича, ДП «НАЕК «Енергоатом», народній депутатці України Ользі Василевській-Смаглюк, Благодійному фонду ім. Михайла Василевського, міському голові Юрію Фомічеву, секретарю Славутицької міської ради Наталії Гантімуровій, виконавчому директору з персоналу ДП «НАЕК «Енергоатом» Олегу Бояринцеву, директору департаменту соціальної політики виконавчої дирекції з персоналу ДП «НАЕК «Енергоатом» Сергію Павловському, начальниці служби у справах дітей виконавчого комітету Славутицької міської ради Тетяні Сусло. Фінансування дитячого відпочинку розділили Енергоатом і польська енергетична компанія «TAURON Polska Energia».
Дякуємо всім, хто турбується про дітей, за ті позитивні емоції, які обов’язково отримає малеча під час незабутніх днів перебування у дружній Польщі. Ми сильні, бо разом!