СЕРВІС ДЕРЖАВНОЇ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ  «ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА»

  • 944

СЕРВІС ДЕРЖАВНОЇ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ

 «ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА»

         Державна міграційна служба України перебуває в тренді процесів інформатизації, а тому запускає електронні сервіси. Так, одним з них є Електронна черга. Даний сервіс передбачає дистанційний (онлайн) запис для отримання міграційних послуг Нормативна регламентація роботи сервісу передбачена наказом МВС України № 732 від 05.09.2018 року.

 Для того, щоб скористатися сервісом потрібно перейти на сайт https://dmsu.gov.ua/services/online.html

 Для подальшої роботи потрібно обрати необхідну Вам послугу. Правильний вибір послуги має важливе значення, оскільки працівники ДМС спеціалізуються по певним напрямках, а тому помилка може стати причиною скасування запису в електронній черзі, а тому Ви можете залишитися без надання послуги.

 В сервісі Ви зможете використати наступний функціонал:

  • Запис онлайн;
  • Онлайн-оплата послуг;
  • Скасування запису;
  • Платіжні реквізити;
  • Перевірка  транслітерації
  • Перевірка недійсних документів;
  • Та інше

 Після вибору конкретної послуги, що Вас цікавить, потрібно оформити запис до електронної черги. Далі надається згода на збір, обробку та використання персональних даних; ознайомлення з правами суб’єкта персональних даних.

 Далі Ви обираєте регіон, конкретний підрозділ ДМС, вільні дату та час. Запис по часу відбувається через кожні 15 хвилин. Може виникнути ситуація відсутності вільних місць на певну дату, оскільки штатна чисельність працівників та кількість робочих станцій у підрозділах міграційної служби обмежують кількість осіб, яких можна записати до електронної черги.

 Наступним кроком потрібно ввести прізвище та ініціали та підтвердити правильність введених даних.

         Один запис у черзі надає можливість оформлення лише одного документа. Якщо Вам необхідно оформити документ для двох або більше осіб – необхідно оформити ще один запис для кожної з них. Далі можливо здійснити онлайн оплату обраної послуги. Також можливо заповнити персональні дані, необхідні для надання послуги і таким чином скоротити час перебування у підрозділі ДМС. Дані, які заповнюються у цьому розділі, залишаються тільки у Вас у вигляді QR-кода та не зберігаються на сервері ДМС.

 

 

Славутицький відділ ДМС у м.Києві та Київській області