Юрій Фомічев: Запорізька АЕС — це зараз об’єкт уваги номер один у світі

  • 411

Буквально щойно у Головному управлінні розвідки повідомили, що російські війська навмисне обстрілюють територію Запорізької теплової електростанції, щоб підняти у повітря хмари радіоактивного пилу. Звичайно, ніхто не може відчути в повній мірі те, як живеться енергодарцям в окупації. Проте, як міста-супутники, ми з Енергодаром маємо багато спільного, і можемо їх зрозуміти, адже маємо досвід окупації ЧАЕС.

Саме тому сьогодні зустрівся із Дмитрий Орлов, мером Енергодара, що перебував з робочою поїздкою у нашому Славутичі. Ми узгоджували дуже важливе питання: прихисток для тих мешканців Енергодара, які планують виїхати з окупації. Запевняю, що наше місто вже готове прийняти близько 40 родин. Для цього ми вже підготували порожні відділення у міській лікарні і створили комфортні умови для проживання нашим друзям з Енергодара.

У рамках меморандуму про співпрацю, щоби всебічно підтримувати мешканців окупованого Енергодара, які зараз особливо гостро потребують допомоги, я сприятиму їх адаптації та працевлаштуванню. Незважаючи на дефіцит вакансій у деяких сферах, ринок потребує людей певних професій, яких не вистачає у місті. До того ж, із трансформацією на ЧАЕС та вахтовим методом роботи, не всі готові продовжувати працювати в такому ритмі тривалий час – щоб зберегти працездатність і здоров’я працівників станції, потрібні ті, хто готовий їх замінити. Ми потрібні одне одному.

Особлива вдячність за подарунок, що отримав від мера Енергодара: у День Державного Прапора України пан Дмитро передав мені Прапор, підписаний бійцями 113 батальйону територіальної оборони. Це особливий подарунок, який нагадує: Енергодар, як і інші окуповані зараз міста, обов’язково будуть звільнені. І, як абсолютно правильно зазначив пан Дмитро, всі українські прапори повернуться на свої законні місця.