Юрій Фомічев: Як Славутич готується до нового навчального року

  • 495

Дистанційне чи очне навчання?
Яка ситуація з укриттями в школах?
Що робити тим, хто виїхав з країни?
Відповідаю на найпоширеніші запитання славутичан в очікування вересня.

На нараді, яку ми провели із освітянами на минулому тижні основний фокус уваги був на питаннях безпеки учнів та вчителів. Що вирішили і запланували:   

  • Формат навчання. Освітні заклади Славутича готуються до навчання в офлайн режимі, тобто вживу, але у змішаному форматі. Це означає, що навчання відбуватиметься в класах, із можливістю трансляції уроків онлайн для тих, хто не може бути в класі, або з безпекових міркувань обирає залишатися вдома. Працюємо в такому форматі, щоби всі могли отримати доступ до знань.
  • Діти, що виїхали з країни. Зараз надзвичайно важливо зберігати зв’язок наших дітей із українською освітою, адже ми чекаємо їх вдома. Вже не вперше звучить теза про те, що діти, які не повернуться в Україну до вересня і підуть в європейські школи, втратять цей зв’язок. Тож ми пропонуємо запис трансляцій уроків для тих, хто не може дивитися їх онлайн, тому що в першій половині дня навчається в школах Європи. Такі діти зможуть самостійно виконувати завдання і матимуть змогу складати екзамени та тести за нашою програмою.
  • Безпека. Зараз ми проводимо ремонт в укриттях усіх славутицьких шкіл, щоб вони були безпечними та комфортнішими для школярів. Єдиний освітній заклад, що не має укриття – ліцей, проте він знаходиться на одній території із школою №4, і діти та вчителі матимуть змогу користуватися спільним укриттям.
  • Укриття. У школах та садочках, крім косметичного ремонту, робимо в укриттях якісні санвузли, обезпилювання підлоги, щоби не було пилу, встановлюємо освітлення з режимом автономного живлення, перевіряємо систему вентиляції (в протирадіаційних укриттях, де вона передбачена). Також створюємо додаткові евакуаційні виходи, адже безпековими нормами передбачені два виходи із укриття, якщо один з них буде пошкоджений чи недоступний через завали. І звичайно, в кожному укритті повинна бути кімната із медичним працівником чи працівницею, запасом ліків та води.
  • Підготовка педагогів. Із завтрашнього дня почнуться педагогічні конференції в кожному освітньому закладі окремо, щоб уважніше почути усіх наших освітян. Поговоримо про те, які у нас спільні очікування від реформ, як педагоги бачать новий формат освіти, та що думають про виклики цього навчального року.

Питання, що стосуються підготовки до навчання можна поставити за посиланням

Інші новини міста

Всі новини міста