Із засідання виконавчого комітету

  • 815

Зранку, 26 серпня, відбулося засідання виконавчого комітету на розгляд якого було винесено 20 питань.

Міський голова Юрій Фомічев надав інформацію, що стосується загальних питань.

 

День Незалежності цього року ми святкували у дуже непростих умовах, всі дні перебували в напруженні. На жаль, є загиблі на залізничній станції на Дніпропетровщині. Були прильоти і у Вишгородському районі, на щастя, без суттєвих наслідків.

 

Про навчальний рік

За декілька днів стартує новий навчальний рік. Наші школи будуть розпочинати навчання поступово, не в один день, задля забезпечення безпеки. Навчальні заклади готові до роботи в режимі офлайн, але буде забезпечене і онлайн навчання, для тих, хто цього потребує. Розпочинається серія серпневих освітніх конференцій, у кожному закладі окремо.

 

Про опалювальний сезон

Триває підготовка до опалювального сезону, відпрацьовуються сценарії на випадок критичної ситуації.

 

Про купівлю ТЕС

Процес угоди знаходиться на заключному етапі, Антимонопольний комітет погодив купівлю контрольного пакету підприємства «Славутицька ТЕС». Вважаю, що для нас є певні переваги, тому що це буде державне підприємство, інвестування відбуватиметься більш швидкими темпами. Є амбітні плани на весну наступного року по подачі гарячої води в міжопалювальний період, якщо це буде конкуренто порівняно з вартістю нагрітої води в бойлері.

 

Про зовнішнє освітлення

З 1 вересня планується відновлення зовнішнього освітлення у Славутичі.

 

Потому члени виконкому внесли зміни до Програми забезпечення містобудівною документацією міста Славутич, Програми «Славутич – безбар’єрне місто», Програми підтримки добровольчих формувань Славутицької міської територіальної громади до виконання завдань територіальної оборони, Програми фінансування пільг для окремих категорій громадян міста Славутич, міської  комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав  дітей  «Назустріч дітям».

Затвердили Програму забезпечення лікарськими засобами хворих на рідкісні (орфанні) захворювання та окремих категорій населення міста Славутич у новій редакції. Схвалили у новій редакції проєкт програми Поліцейський офіцер громади.

Затверджено список у кількості 52 осіб із числа військовослужбовців військової частини 3041, взятих на квартирний облік за місцем служби.

До переліку простих укриттів (підвальних приміщень), розташованих у закладах дошкільної освіти внесено зміни. Здійснений перерозподіл бюджетних коштів управлінню освіти і науки.

Погоджено річний план надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Затверджено протокол засідання комісії з розгляду питань щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок субвенції з державного бюджету.

Виділено управлінню соціального захисту населення Славутицької міської ради кошти для відшкодування вартості проїзду міжміським транспортом до будь – якого населеного пункту України та у зворотному напрямку особам, віднесеним до 1 та 2 категорії громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та надання одноразової матеріальної допомоги громадянам.