РОЗ’ЯСНЕННЯ ДЕРЖСПЕЦЗВ’ЯЗКУ: ЯК ПЕРЕВІРИТИ, НА ЯКИХ ПРИСТРОЯХ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ ВЛАСНІ АКАУНТИ

  • 726

Перевіряти активність своїх акаунтів потрібно регулярно, щоб пересвідчитися у відсутності підозрілих сторонніх дій із вашими обліковими записами. Така опція є у налаштуваннях безпеки багатьох програм і сервісів, повідомляє Урядовий портал.

Для акаунтів Google: Зайдіть у свій обліковий запис Google та оберіть у меню категорію Безпека. Оберіть пункт Ваші пристрої та натисніть Управління усіма пристроями. Тут ви побачите перелік усіх пристроїв, на яких відбуваються активні сеанси або ж з яких здійснювався вхід в обліковий запис за останній період. Виберіть потрібний пристрій, який більше не використовуєте, та натисніть Вийти.

Важливо! Якщо ви побачили у переліку незнайомий пристрій, із якого здійснювався вхід до вашого акаунту, негайно змініть паролі задля безпеки.

Аналогічна опція є також у більшості популярних соцмереж і месенджерів. Наприклад:

Telegram Налаштування – Пристрої – Вийти з акаунтів на всіх пристроях, крім цього (або обрати один з активних сеансів і натиснути Завершити).

Facebook Налаштування – Безпека – Безпека та вхід – Активні сеанси. Обрати потрібний, натиснути Вийти.

WhatsApp Меню (знак у вигляді трьох вертикальних крапок) – Підключені пристрої – Активність пристроїв. Обрати потрібний і натиснути для відключення.

Instagram Меню (знак у вигляді трьох горизонтальних ліній у правому верхньому кутку) – Налаштування – Безпека – Входи в обліковий запис. Обрати потрібний активний сеанс та натиснути Вийти..