Дбаємо про навчання та безпеку дітей

  • 556

1 вересня у Славутичі, в умовах повномасштабної війни, розпочався новий навчальний рік. За інформаціє начальника управління освіти і науки Ніни Єрьоміної, у цьому у навчальному році шкільна родини поповнилася 165 першокласниками, а для 155 одинадцятикласників цей рік – випускний. У 85 класах усіх навчальних закладах міста, освітні послуги отримуватиме 2136 учнів.  Відповідно до протоколу позачергового засідання Вишгородської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,  у місті Славутичі запроваджується змішана форма навчання.  

1 вересня у всіх закладах освіти вже відбувся перший урок «Ми українці: честь і слава незламним!» Цьогоріч серед пріоритетних напрямків освітньої діяльності –  продовження реформи загальної середньої освіти, відповідно до концепції «Нова українська школа», впровадження у 5 класах нового Державного стандарту, посилення національно-патріотичного виховання, організація навчального процесу  в умовах дистанційного навчання  і, звичайно, питання безпеки. У деяких закладах освіти вже завершені ремонтні роботи в укриттях, у інших тривають. Але в укриттях передбачається все необхідне: тепло, світло, вентиляція, туалети, душові, вода. Важливо, щоб школярі та педагоги могли перебувати у комфортних умовах  навіть під час тривалої повітряної тривоги.

Новий навальний 2022-2023 рік стартував. Сьогодні, 2 вересня, у школі №2 для першокласників відбулося, переповнене яскравими патріотичними емоціями єдності дітей, батьків, вчителів, свято першого дзвоника. Тож бажаємо всім учасникам навчального процесу оптимізму, впевненості, невичерпних сил, а головне – ПЕРЕМОГИ, щоб наші діти скоріше повернутися до звичного шкільного життя.