Новини Чорнобильської АЕС

  • 337

Промисловий комплекс з поводження з твердими радіоактивними відходами ЧАЕС готовий до роботи.  Завершено фізичні роботи з третього етапу «гарячих» випробувань на промисловому комплексі з поводження з твердими радіоактивними відходами.

 

 На майданчику ЧАЕС пройшло загальностанційне протиаварійне тренування на тему: «Евакуація персоналу з будівель та споруд ДСП ЧАЕС у місто Славутич за загрози захоплення атомної електростанції». Мета тренування — практичне відпрацювання дій працівників ДСП ЧАЕС та персоналу підрядних організацій при загрозі захоплення атомної електростанції.

 

Відновлена роботи з переробки та захоронення радіоактивних відходів. 21 серпня Чорнобильська АЕС передала на захоронення першу партію радіоактивних відходів після деокупації промислового майданчика. За словами Іллі Шумкова, заступника начальника цеху переробки радіоактивних відходів, перед тим, як відновити повноцінну роботу інфраструктури з переробки РАВ, було проведено ряд заходів, щоб пересвідчитися у безпечній та коректній роботі устаткування та систем, задіяних у технологічному процесі переробки РАВ.

 

Чорнобильській АЕС поновлено УСІ ліцензії на роботу з радіоактивними відходами. 17 серпня Державна інспекція ядерного регулювання України прийняла рішення про відновлення дії останньої ліцензії, а саме з використання джерел іонізуючого випромінювання. Це означає, що відтепер «Чорнобильська АЕС» може у повному обсязі відновлювати роботи у сфері поводження з радіоактивними відходами.

 

Джерело:  https://www.facebook.com/ChornobylNPP