Із засідання виконавчого комітету

  • 573

Сьогодні, 5 вересня, відбулося засідання виконавчого комітету, де було розглянуто 14 питань.

Міський голова Юрій Фомічев коротко доповів про початок навчального року та підготовку до опалювального сезону:

Новий навчальний рік стартував у змішаній формі. Перші шкільні дні розпочалися з інструктажів та відпрацювання дій під час повітряної тривоги. Управлінню освіти і науки доручено провести повторні тренування у навчальних закладах із залученням фахівців ДСНС до кінця тижня.

Враховуючи, що ми знаходимось близько до кордону, тримаємо постійний зв’язок з військовими, щоб у разі загострення ситуації реагувати швидко та перевести всіх в онлайн режим. 

У ЗДО №1 “Калинка” фактично підтверджена допомога від ЮНІСЕФ з облаштування укриття. На завершальному етапі визначення джерела фінансування для будівництва укриття у дитсадку №8 “Теремок”.

Продовжується підготовка до опалювального сезону. Працюємо з партнерами по альтернативній енергетиці щодо їх готовності. Відпрацьовуються сценарії на випадок критичної ситуації.

Потому члени виконавчого комітету внесли зміни до рішення Славутицької міської ради «Про  бюджет  Славутицької міської територіальної громади на 2022 рік», міської Програми “Захисник Вітчизни”, Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки.

Затвердили: мережу закладів освіти міста Славутича на 2022/2023 навчальний рік; обсяги використання використання частини коштів, одержаних від оренди майна комунальної власності КП «АРР» за 2021 рік; порядок використання коштів, одержаних від оренди майна комунальної власності КП «УФКСТ» та КНП “Славутицька міська лікарня”.

Створено позаштатну військово–лікарську комісію другого відділу Вишгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Управлінню соціального захисту населення виділені кошти для компенсації вартості проїзду громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (1 та 2 категорії). На завершення розглянуто питання опіки та піклування.