День підприємця у Славутичі

  • 235

9 вересня в Офісі підтримки Агентства регіонального розвитку відбулася зустріч підприємців з нагоди Всеукраїнського Дня підприємця.

«Ведення бізнесу на прикордонній території в умовах воєнного стану – це неабиякий виклик для славутицьких підприємців», - зазначив міський голова м.Славутича Юрій Фомічев, відкриваючи зустріч.

Для подолання економічної кризи в цих умовах мають запроваджуватися преференції, що допоможуть місцевому бізнесу, а також сприятимуть відкриттю нових підприємств на цих територіях. «Зони вільної економіки» на основі досвіду Спеціальних економічних зон, що відкриє нові можливості для підприємців, - це проект, що наразі активно обговорюється на рівні держави.

Міський голова Юрій Фомічев закликав долучатися до обговорення й славутицьких підприємців. Для усіх охочих долучитися до обговорення - посилання на анкетування є нижче.

Обговорили також виклики опалювального сезону. За інформацією першого заступника міського голови Віктора Шевченка протягом дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення в Україні запроваджується мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води. Тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зміняться. Передбачені гарантії для суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання, передбачено компенсацію різниці в тарифах. Проте виклики опалювального сезону посилюються у зв’язку із війною – потрібно підготувати усі приміщення відповідно до енергозберігаючих норм, мати запас відповідного обладнання та ресурсів у разі виникнення аварійних ситуацій.

Під час зустрічі директорка КП «Агентство регіонального розвитку» Арина Старовойтова ознайомила із результатами анкетування славутичан «Патріотичні бізнес-рішення» та проінформувала про грантові програми та можливості для бізнесу у воєнний час.

Керівник відділення Ощадбанку у м.Славутичі Олена Паламарчук розповіла про можливості отримання доступних кредитів 5-7-9%, а її колега Алла Воробей – про мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу.

Під час дискусії були також обговорені можливості отримання знижок орендарям комунальних приміщень, проблеми зростання заборгованості за послуги тощо.

Завантажити презентації можна тут 

Долучитися до дослідження можна тут

 

Джерело: Агентство регіонального розвитку