ДНІ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В СЛАВУТИЧІ! «ЕКОЛОГІЧНИЙ І ЦИФРОВИЙ РОЗВИТОК ДЛЯ ЕНЕРГЕТИЧНОГО ПЕРЕХОДУ ЄВРОПИ»

  • 452

 

                                        26-30 вересня 2022 Славутич знову приєднується до Європейського тижня сталої енергії

 

             Славутич у 2009 році долучився до ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів», яка є найбільшим у світі рухом за збереження клімату та енергії на місцевому рівні. У рамках цієї європейської ініціативи, наше місто вже вшосте  проводить  Дні сталої енергії задля  привернення уваги громадськості до проблем ефективного використання енергоресурсів; до необхідності застосування відновлюваних джерел енергії та пристосування до змін клімату;  дбайливого ставлення до довкілля.

            Славутичани зможуть прийняти участь у широкій програмі Днів сталої енергії: в онлайн опитуваннях: «Як ви готуєтесь до опалювального сезону?», «Які ризики кліматичних умов у місті Славутич?»; відвідати онлайн демонстрацію тематичних документальних фільмів та мультиплікації у 86:Кіноклубі/Екологія та клімат; стати учасником загальноміської акції «Залиш машину в гаражі»; відвідати Благодійний інтерактивний перформанс «Чотири стихії» та виставку-продаж дитячих малюнків «Енергію зберігай – ЗСУ допомагай»; отримати корисні поради з енергоефективності та як підготуватися до опалювального сезону.

            У славутицьких закладах освіти пройдуть практичні навчальні ігри та тренінги щодо правил енергозбереження для малечі та учнівської молоді. Наша активна Молодіжна рада організовує для славутицької молоді онлайн квіз «Розвиток сталої енергії для створення безпечного енергетичного майбутнього України» та інтелектуальну гру «Хто в темі енергозбереження?», а також запрошує всіх бажаючих долучитися до велопробігу «Славутич енергоефективний» та екологічної акції «Парасолька для планети. Висади дерево – допоможи декарбонізації простору землі».

 

Цьогоріч, частина заходів Днів сталої енергії буде супроводжуватись збором коштів для наших захисників.

Долучаймося, зробимо нашу планету краще, а нашу Перемогу - ближче!

 

Ознайомитись із програмою заходів Днів сталої енергії можна за посиланням

https://e-slavutich.gov.ua/news/1663327576/