Спортивна гордість Славутича

  • 338

У Кіноконцертному комплексі відбулася урочиста церемонія нагородження переможців премії «Спортивна гордість Славутича», ініціатива проведення якої у свій час належала ГО «Спортивний клуб дзюдо «Атом», відділу молоді та спорту та отримала всебічну підтримку від міського голови.

Церемонія нагородження кращих спортсменів 2021 року повинна була відбутися 25 лютого 2022 року, очікували повну залу учасників і глядачів та  війна зруйнувала плани…

Українські спортсмени змінили своє спортивне життя на військове, мужньо стали на захист рідної країни. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв, що віддали своє життя за волю України. Міський голова Юрій Фомічев, звертаючись до учасників церемонії нагородження зауважив, що 24 лютого змінило життя кожного, ми стали і станемо іншими. Але вже довели, що вміємо боронити країну, а нашими воїнами захоплюється весь світ. Ми всі переживемо випробування, але ніколи не зупинимося на шляху до нашої Перемоги.     

На початку церемонії  Анастасія Тукмачова, колишня вихованка відділення дзюдо КДЮСШ (тренер Олег Копилов), багаторазова чемпіонка України з самбо та дзюдо, багаторазова  призерка та чемпіонка Європи та світу з самбо,  заслужений працівник фізичної культури та спорту України, заслужений тренер України, директор спортивної школи олімпійського резерву у м. Київ, через відеозвернення  долучилася до церемонії нагородження. 

7 стипендій міського голови кращим та провідним спортсменам Славутича і подяки управління молоді та спорту Київської ОДА вручив Юрій Фомічев. Потому міський голова разом з ведучою церемонії Ларисою Маслій оголосили та нагородили кращих спортсменів міста.

Переможцями у номінаціях:

«Тренер року», за визначенням оргкомітету, стала Жанна Ломова з відділення стрибків на батуті КДЮСШ;

«Спортсмен року (дорослі)»  – Христина Гоман, дзюдо;

«Спортсмен року (юніори та молодь)» ­– Микита Касап, стрибки на батуті;

«Спортсмен року (юнаки)» – Данило Рибченко, бокс;

«Спортсмен року в неолімпійських видах спорту» – Варвара Красківська та Гліб Внуков, танцювальний спорт ПДМ;

«Спортсмен року (серед ветеранів)» – Іван Сеньков, дзюдо;

«Відділення року (олімпійські види спорту)» – відділення стрибків на батуті КДЮСШ;

«Спортивний колектив року (неолімпійські види спорту)» – відділення футзалу КДЮСШ;

«Команда року (неолімпійські види спорту)» – команда дівчат 2006-2007 р. н. з футзалу КДЮСШ;

«Прорив року» – Вікторія Карпець, важка атлетика.

«Ініціатива року» – ГО «Спортивний клуб «Атом».

 «Відданість професії» – Володимир Савельєв, тренер відділення стрибків на батуті КДЮСШ та Віталій Горшков, керівник секції шахів та шашок ПДМ, які більше 60 років не залишають спортивну професію.

Перемога – це звичайно результат напруженої злагодженої  роботи єдиної команди: спортсменів, тренерів, працівників КДЮСШ, КП «УФКСТ» і звичайно батьків. Тож нехай прапор оптимізму і перемог завжди буде з Україною!