Із засідання виконавчого комітету

  • 356

23 вересня відбулося засідання виконавчого комітету. На початку доповідав міський голова Юрій Фомічев:

Про підготовку до опалювального сезону

Продовжується підготовка до опалювального сезону, що буде непростим, бо критична інфраструктура сьогодні є об’єктом уваги ворога, тому її захист має бути надійним. Відповідно треба диверсифікувати наші джерела енергії для того, щоб пройти осінньо-зимовий період якнайкраще. На сьогоднішньому засіданні виноситься питання про придбання певних матеріалів для того, щоб мати резерви і бути готовими до надзвичайних ситуацій. Але ключовий сценарій, який ми розглядаємо – це використання можливостей нашої міської котельні та робота з альтернативниками. Велику увагу приділяємо наявності генераторів, запасам пального, щоб забезпечити місто теплом навіть у разі відсутності газу.

Про допомогу ЗСУ

Бачимо, що ворог активізувався, це не дасть результатів сьогодні, але живої сили у них з’явиться багато. Тому від підтримки наших партнерів, від нашої стійкості багато чого залежить. Хочу подякувати всім колективам та особисто кожному, хто один день в місяць відпрацював на допомогу Збройним Силам України. Вони потребують нашої допомоги, зараз необхідний теплий одяг, засоби обігріву. Важливо долучатися до допомоги, адже ця перемога має бути нашою спільною.

Про міські заходи

Намагаємося, незважаючи на всі загрози, жити максимально повним життям, особливо для молодого покоління. Вчора провели церемонію нагородження наших спортсменів «Спортивна гордість Славутича». 25 вересня відбудеться і традиційна #ЗосяФорум в онлайн форматі. Запрошую долучатися, послухати цікавих спікерів про інформаційну гігієну під час війни, пропаганду та багато іншого.

Про військові навчання

Навколо Славутича проводяться навчання для саперів, тому може бути чутно вибухи, прохання зберігати спокій.

 

Потому члени виконавчого комітету розглянули 18 питань порядку денного.

Схвалили проєкт рішення про внесення змін до рішення Славутицької міської ради «Про бюджет Славутицької міської територіальної громади на 2022 рік». У результаті перерозподілу коштів місцевого бюджету, передбачається збільшення видатків на програму «Поліцейський офіцер громади» та  виплату заробітної плати освітянам. Прийнято рішення про збільшення видатків на  заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха. Внесено зміни до Програми благоустрою міста Славутича на 2022 рік, міської Програми «Турбота».

Враховуючи запит батьків, управління освіти і науки планує повернути з жовтня місяця гаряче харчування для учнів шкіл, тому членами виконавчого комітету були прийняті рішення. Розширено пільгові категорії сімей, які звільняються від плати за харчування дітей у закладах освіти. Безкоштовно харчуватимуться, окрім вже встановлених пільгових категорій, діти, один із батьків яких знаходиться в полоні або є учасником бойових дій. До речі, з 12 вересня вихованці груп подовженого дня, встановлених пільгових категорій, вже отримують гаряче харчування безкоштовно, за рахунок місцевого бюджету.

На завершення засідання у новій редакції затверджено склад координаційної ради з питань охорони дитинства та підтримки сім’ї при виконавчому комітеті Славутицької міської ради. Управлінню соціального захисту населення виділено кошти на надання матеріальної допомоги сім’ям полонених військовослужбовців; жінкам при народженні дитини та у зв’язку з вагітністю і пологами, розглянуті питання опіки та піклування.