Ділова зустріч «Підготовка до опалювального сезону з урахуванням вимог енергозбереження»

  • 262

У рамках Днів сталої енергії, у залі засідань Славутицької міської ради,   відбулася ділова зустріч «Підготовка до опалювального сезону з урахуванням вимог енергозбереження», за участі міського голови Юрія Фомічева, керівників міських комунальних підприємств, представників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування.  

«З 26 по 30 вересня у всій Європі, українських містах, у тому числі і Славутичі, проводяться традиційні Дні сталої енергії. Європейський тиждень сталої енергії відбувається у рамках Угоди мерів, а всі заходи присвячуються популяризації відновлюваних джерел для отримання чистої, безпечної та ефективної енергії. Славутич одним із перших приєднався до Угоди мерів та  успішно реалізував зобов’язання скоротити викиди CO2 як мінімум на 20%. Маємо і успішні здобутки: у рамках грантового проєкту з Європейською комісією здійснена термомодернізація школи №2 та дитячого садка «Калинка»; реалізовано перший в Україні ЕСКО-контракт на модернізацію системи зовнішнього освітлення.

Енергія стає дефіцитним товаром. Цей опалювальний сезон буде складним і те, як він пройде залежить від кожного з нас. Саме тому, в ці дні, важливо нагадати мешканцям про необхідність заощадження енергоресурсів, особливо у контексті війни росії проти України», – зауважив міський голова Юрій Фомічев.  

Обговорили під час зустрічі і робочі питання, що стосуються життя міста: готовність житлового фонду та соціальної інфраструктури до опалювального сезону; забезпечення безпеки об’єктів критичної інфраструктури; відпрацювання схеми освітлення у ранковий час; закупівлю засобів обігріву; заготівлю піскосоляної суміші.  

Про події, що відбуватимуться у рамках Днів сталої енергії, інформуватимемо і надалі.