До Славутича із робочим візитом завітав Річард Стоун

  • 252

Річард Стоун – відомий американський науковець, кореспондент наукового видання «SCIENCE», є також дописувачем видань National Geographic, Discover та інших. У 2021 році пан Стоун був учасником конференції INUDECO

Під час візиту в Україну він завітав до Львова та Харкова, де зустрівся із дослідниками Львівського та Харківського університетів; відвідав місто Київ та зустрівся із президентом НАН України, академіком Анатолієм Завгороднім.

Річард Стоун відвідав декілька наукових інститутів Національної академії наук України. Завітав й в Чорнобильску Зону відчуження та на Чорнобильську АЕС, зустрівся із директором ЧАЕС Валерієм Сейдою та з директором Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН України Анатолієм Носовським.

У місті Славутичі Річард Стоун зустрівся із міським головою м.Славутича Юрій Фомічев. Під час зустрічі розмова йшла про перспективи розвитку науки та освіти в місті Славутичі після закінчення війни, обговорювалися питання забезпечення безпечної роботи Чорнобильської АЕС під час окупації.

В рамках візиту Річард також завітав на екскурсію від Туристично-інформаційний центр Славутича / Visit Slavutych та до Краєзнавчого музею міста Славутича та ЧАЕС.

Джерело: Агентство регіонального розвитку

Інші новини міста

Всі новини міста