Солідарність Японії з Україною

  • 386

19 жовтня в Хіросімі розпочалася зустріч "Мери за мир". Понад 8000 місцевих органів влади з Японії та інших країн світу обговорять питання небезпеки ядерної зброї.

На початку Генеральної асамблеї в Японії, мер українського міста Славутича Юрій Фомічев, який є учасником зібрання онлайн, у своєму інтерв'ю найбільшій японській компанії суспільного телерадіомовлення NHK, зауважив, що ті, хто пережив трагедію атомного бомбардування та адерної аварії мають ключ у важливий місії. Необхідно доносити людству інформацію про небезпеку ядерної зброї. Також він зауважив про необхідність передачі свідчень очевидців трагедій.

Генеральна асамблея мерів за мир відбувається 19 і 20 жовтня в Міжнародному конференц-центрі Хіросіми, в якій беруть участь представники 142 органів місцевого самоврядування з 27 країн, у тому числі онлайн. https://www3.nhk.or.jp/hiroshima.../20221019/4000019968.html

 Японія не стоїть осторонь питань війського вторгнення росії в Україну.

На приклад, відомі японські художники коміксів проводять благодійний онлайн-аукціон на підтримку України. Проєкт був запропонований художником манги Чіба Тецуя.

23 жовтня біля Посольства Ірану в Токіо відбудеться акція протесту "Припиніть постачати дрони росії".

Весь цивілізований світ виступає на стороні України, збереженні демократичних цінностей.

Віримо у Перемогу! Адже майбутнє завжди перемагає минуле!