Із засідання виконавчого комітету

  • 188

24 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету.

На початку засідання міський голова Юрій Фомічев відзначив подякою Вишгородської районної військової адміністрації волонтера Віктора Геращенко та вручив посвідчення майстрів спорту Анні Горшуновій та Микиті Касапу.

Далі міський голова коротко доповів щодо основних питань життєдіяльності міста.

У місті стартував опалювальний сезон, триває розігрів мережі, цього тижня почнеться підключення житлового фонду.  Закликаю славутичан не вмикати обігрівачі, коли з’явиться опалення та вимикати бойлери, якщо вдома є гаряча вода. Треба бути відповідальними та якомога менше давати навантаження на мережу, не вмикати одночасно декілька енергоємних приладів. Ми маємо набратись терпіння та прийняти, що цей осінньо-зимовий період треба пройти саме так, тоді відключень буде менше.

Гаряча вода у будинках буде за умови наявності достатньої кількості газу. До кінця жовтня лімітів газу для гарячого водопостачання має вистачити. У листопаді все залежатиме від споживання теплової енергії та від погодних умов.

Також у рамках економії електроенергії будуть розглянуті механізми певного примусу для публічних та адміністративних будівель щодо невикористання зайвої електроенергії у вигляді вивісок, зовнішньої підсвітки, можливої зміни графіку роботи.

Основним пунктом обігріву наразі є медичне містечко. У пункті проживання ВПО, що знаходиться у центральному корпусі лікарні є кухня, де можна приготувати їжу, якщо у вас відсутня електроенергія. Пункти обігріву у спортивних об’єктах міста будуть розгорнуті додатково за потреби.

Потому члени виконавчого комітету перейшли до розгляду питань порядку денного.

Затвердили внесення змін до показників бюджету. За рахунок вільних залишків бюджету схвалили збільшення видатків Славутицькій міській лікарні на ремонтні потреби та придбання паливо-мастильних матеріалів; на надання фінансової підтримки громадському об'єднанню ветеранів АТО та розвиток  малого і  середнього підприємництва.

У новій редакції затвердили Програму розвитку малого і середнього підприємництва в м.Славутичі на 2022 рік та Програму розвитку охорони здоров`я міста Славутича на 2022 рік.

Затверджено фінансові плани на 2023 рік комунальних підприємств «Агентство регіонального розвитку», «Славутич-Водоканал», «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму».

Встановлення тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води для потреб споживачів КП «УЖКГ». Зазначимо, що протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після його закінчення, тарифи на теплову енергію залишаються на рівні тарифів, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року.

Управлінню соціального захисту населення виділено кошти на відшкодування вартості проїзду міжміським транспортом особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (1 та 2 категорії).

Повне відео засідання за посиланням https://youtu.be/Den8g7A5HsA