Підтримка бізнесу в умовах війни важлива  

  • 295

Підтримка бізнесу в умовах війни важлива  
Славутицькою міською радою була запроваджена ініціатива, спрямована на підтримку підприємництва під час війни. 
З метою підтримки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність в умовах воєнного стану та є орендарями муніципальних приміщень, Агентство регіонального розвитку м.Славутича щомісяця виконує рішення Славутицької міської ради Київської області Вишгородського району «Про оренду майна комунальної власності у період воєнного стану» від 06.05.2022 № 618-12-VII. 
Станом на 01 листопада 2022 року КП «АРР» надано знижки та /або звільнення від сплати за договорами оренди для 112 орендарів на загальну суму 1 229 673 гривні. 
Загалом Агентство регіонального розвитку м.Славутича має близько 280 договорів оренди, а передано в оренду 86% орендних площ. На жаль, за період воєнного стану 35 договорів було розірвано, проте 19 нових були укладені. 
Важливо, що орендарі, які у зв’язку із форс-мажорними обставинами мають борг перед КП «АРР», мають право подати заяву на реструктуризацію боргу. За період воєнного стану за 5 договорам були підписані додаткові угоди про реструктуризацію боргу. 
Зважаючи на обставини воєнного часу КП «АРР» намагається вирішувати усі спірні питання з боржниками у досудовому порядку, однак, у критичних ситуаціях ми змушені звертатися до суду. Ми з розумінням ставимося до проблем бізнесу, які виникли в цей складний час, але повинні нагадати, що вчасна оплата послуг – ваш обов’язок відповідно до підписаного договору.
Загалом, український та зокрема славутицький бізнес швидше адаптується до війни, ніж адаптовувався до пандемії COVID-19. 
Економіка по всій країні не тільки продовжує працювати, але і з'являються нові підприємства, ФОПи. Бізнес релокується та повертається до роботи на тих територіях, де це можливо. 
Тому важливо підтримувати локальних виробників, щоб зберегти цю тенденцію та стимулювати розвиток нашої економіки. Адже економічний фронт сьогодні, як ніколи, важливий. 
Сторінка "Купуй в Славутичі" https://arr.in.ua/kupuy-slavutych/
Інвестиційни портал м.Славутича https://investslavutych.arr.in.ua/