13 ЛІКАРЕНЬ КИЇВЩИНИ ОТРИМАЛИ НОВЕ СУЧАСНЕ ОБЛАДНАННЯ

  • 114

13 закладів охорони здоров’я Київщини отримали сучасне медичне обладнання та медичні вироби завдяки проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що реалізує Міністерство охорони здоров’я у співпраці зі Світовим банком. 239 одиниць устаткування надали провідні міжнародні компанії GE Healthcare, Mindray, Penlon, Laerdal, Medtronic, Philips, Hillrom та Massimo. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я Київської обласної військової адміністрації.

До лікарень доставлено 26 моніторів пацієнта, 10 пересувних діагностичних рентгенівських апаратів, 27 капнографів у комплекті з одноразовими адаптерами, 61 адаптер повітропроводу для дорослих і дітей та 34 – для немовлят, 3 наркозних апарати, 20 апаратів УЗД з набором датчиків, 8 портативних електрокардіографів, 99 шприцевих насосів, 46 інфузійних насосів. Також медичні вироби – для системи забезпечення анестезії, для ЕКГ, для шприцевого насосу, для інфузійного насосу.

Це обладнання допоможе закладам охорони здоров’я Київщини більш якісно та ефективно надавати медичну допомогу як жителям області, так і внутрішньо переміщеним особам та пацієнтам, які постраждали від бойових дій.

«Особливо в цей непростий час ми не маємо права зупинятись і будемо використовувати всі можливості для модернізації лікувальних закладів Київської області та тримати свій медичний фронт», – зазначила директор Департаменту охорони здоров’я КОВА Олена Єфіменко.