Київська обласна служба зайнятості інформує

  • 150

Хто має право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги?

Категорії громадян, які мають право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги, зазначені в Законі України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» у редакції зі змінами, внесеними Законом від 21.09.2022 р., № 2622-IX.

По-перше, усі застраховані особи. Крім них право на забезпечення та соціальні послуги мають зареєстровані безробітні з числа:

- молоді, яка закінчила навчання або звільнилася з військової служби і потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;

- одинокі матері чи батьки, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, та один з батьків(прийомні батьки, батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу, усиновителі, опікуни, піклувальники дитини з інвалідністю), які мають право на призначення надбавки на догляд за дитиною.

Члени особистого селянського господарства, якщо вони не є найманими працівниками, громадяни України, які працюють за межами України та не застраховані в системі соціального страхування на випадок безробіття країни, в якій вони перебувають, мають право на забезпечення за умови сплати страхових внесків.