Із засідання виконавчого комітету

  • 99

1 грудня відбулося засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 16 питань. На початку засідання міський голова Юрій Фомічев надав коротку інформацію, що стосується життя міста.

Ключовим залишається питання електропостачання у місті. Відбулася зустріч з керівництвом Чернігівобленерго, обговорили важливість дотримання графіку відключень електроживлення та можливість повернення до графіку 4 на 4. Відновлення знищеної ворогом енергосистеми – тривалий час, адже вимагає закупівлі, доставки, монтажу нового обладнання.

У Славутичі розгортаються пункти незламності, їх кількість і місця розташування визначені. Ці пункти починають активно діяти коли виникає надзвичайна ситуація. Місто має запас дров, є генератори, буржуйки. На сьогодні Славутич забезпечений тепло та водопостачанням. У штатному режимі працюють всі комунальні підприємства.

Не дивлячись на складнощі воєнного стану, маємо і добрі новини.

Продовжується реалізація міжнародних грантових програм з енергозбереження. Славутич, як і вся країна, не зупиняється на шляху термосанації. У 2023 році плануємо провести капітальний ремонт будівлі Славутицького ліцею впроваджуючи енергоефективні заходи. А також виконати роботи з енергозаощадження у Центрі розвитку дитини (Вільнюський квартал) та у Фізкультурно-оздоровчому комплексі «Богатир» (Дніпровський квартал).

У цьому році за рахунок субвенції з державного бюджету для семи осіб з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування придбано житло. Ця державна програма у Славутичі виконана на 100 %.

Потому члени виконкому приступили до розгляду порядку денного.

Затверджено фінансовий плану КНП «Славутицька міська лікарня» на 2023 рік, чисельність якої нараховує 286 осіб.

Внесені зміни до Програми забезпечення беззбиткової діяльності житлово-комунального господарства міста Славутича на 2022 рік; Програми збереження житлового фонду міста Славутича на 2022 рік; Програми будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об'єктів інфраструктури м. Славутича на 2022 рік.

 У результаті перерозподілу коштів збільшені видатки у розмірі 389 600 гривень на забезпечення роботи пунктів незламності, що відповідно відображено у міській цільовій Програмі захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

У зв’язку зі змінами у законодавстві затверджено Положення про архітектурно-містобудівну раду та внесені зміни до складу архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування, архітектури та просторового розвитку виконавчого комітету Славутицької міської ради.

Більше інформації про засідання виконкому за посиланням https://youtu.be/PSRWsXDCJ8Y