Добрі справи для переселенців

  • 121

Війна примусила багато сімей покинути свої рідні оселі та облаштовувати своє життя у нових умовах. На сьогодні Славутич став другою домівкою  для 401 переселенця. Вирішувати  їх соціальні питання допомагає міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 
Ми вже повідомляли, що 3 грудня до нашого міста для сімей ВПО, що мають дітей, надійшла допомога від UNICEF Ukraine, Агентства США з міжнародного розвитку USAID, при сприянні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово  окупованих територій України, ДП НАЕК «Енергоатом», активній участі  народної депутатки України Ольги Василевської-Смаглюк та Благодійного фонду ім. Михайла Василевського.
У четвер працівники Пункту допомоги ВПО Центру соціальних служб розпочали видавати набори з зимовим одягом для дітей. Як повідомила координаторка роботи з переселенцями Валентина Дудинська, всього буде надано 93 набори. Для отримання допомоги батьки мають пред’явити довідку ВПО і свідоцтво про народження дитини. Переселенка із Енергодару  розповіла, що зимовий одяг для доньки і сина дуже потрібний, бо виїхали з окупації ще влітку, тому допомога вчасна.      
                                                                        
Освітяни та  працівники закладів культури Славутича зібрали бібліотеку для українських переселенців, що тимчасово перебувають у Латвії. Дітки та батьки із задоволенням прийняли у подарунок  книжки на рідній мові. Славутичани зробили для переселенців добру справу, а ще додали впевненості у  Перемогу і зміцнили віру про скоріше повернення українців до рідних домівок.