Із засідання виконкому: проєкт бюджету міської територіальної громади та цільові міські програми

  • 139

23 грудня  відбулося засідання виконавчого комітету Славутицької міської ради. На початку засідання міський голова Юрій Фомічев зупинився на ключовому питанні електропостачанні. Важка ситуація у багатьох регіонах, у тому числі на Київщині. По найоптимістичнішим оцінкам, при відсутності подальших обстрілів, ми зможемо повернути нормальну роботу енергосистеми тільки до літа. Практично атомна енергетика рятує країну. Продовжується ротація по лініям між житловими будинками у місті. Вкотре нагадую, що жителі мають бути готовими до будь-якого розвитку подій, мати ліхтарі, запаси води та їжі.

   У березні Славутич уже пройшов свій блекаут. Та дякуючи нашим талановитим енергетикам, які в повній ізоляції, без запчастин змогли забезпечити місто теплом та водою, ми змогли вистояти.

   22 грудня всі дякували та вітали  енергетиків. На засіданні виконкому міський голова вручив подяки досвідченим, відповідальним знавцям своєї справи:  Віктору Ярошенку – начальнику електротехнічної лабораторії електроцеху КП «УЖКГ» та Володимиру Шолуденку – начальнику електродільниці ЦТПК  КП «УЖГГ».

        Надалі члени виконкому розглянули 47 питань порядку денного.   Начальник управління фінансів Галина Зайченко доповіла про основні показники бюджету міста Славутича на 2023 рік. Проєктом рішення передбачається, що доходи бюджету міської територіальної громади складатимуть   397,8 млн гривень. Видатки у сумі – 381,0 млн гривень. Бюджет міста у 2023 році буде не простим, ресурс обмежений, зменшується державне фінансування, у тому числі освітня субвенція, деякі статті у бюджету розраховані не на весь рік. Захищеними видатками бюджету міської територіальної громади залишаються видатки на: оплату  праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплату комунальних послуг та енергоносіїв; обслуговування місцевого боргу; соціальне забезпечення; оплату послуг з охорони комунальних закладів культури; оплату енергосервісу. Одноголосно члени виконкому схвалили проєкт бюджету на 2023 рік для подальшого розгляду та затвердження його Славутицькою міською радою.

        Для забезпечення життєдіяльності територіальної громади Славутича схвалено 30  цільових міських програм, які стосуються розвитку малого і середнього підприємництва, освіти, спорту, культурно-мистецьких заходів, молодіжної політики,  утримання  інфраструктури доріг, благоустрою міста, соціального захисту населення, правопорядку, інформатизації та електронного урядування, охорони здоров’я.

Також на засіданні виконкому були розглянуті 6 питань  опіки та піклування, квартобліку та інші питання.