Вітання з Новим роком від міського голови Славутича

  • 177

З прийдешнім 2023 роком, друзі!

Цей страшний і надважкий 2022 рік доживає свої останні миті. Він, 2022-й , повністю змінив наше життя: поділивши його на «до і після»! Змінив звичний устрій та ритм нашого сьогодення та поставив найбільший виклик для України в новітній історії - існування нас як незалежної держави!

Та ми вистояли!

Стоїмо!

І крок за кроком повертаємо своє! Звільняємо нашу землю та повертаємо мирне (умовно мирне) життя на деокуповані території.

Так, цей рік змінив все навколо нас та змінив і нас самих: ми суттєво змінили свої пріоритети та відношення до багатьох речей, які здавалися важливими в мирному житті, натомість ми чітко розуміємо цінність та, на жаль, ціну нашої свободи! І ця ціна страшна – це життя наших людей!

2022 рік зробив нас всіх набагато сильнішими, показав на що ми насправді здатні. Особливо коли об’єднані!

Нам давали від трьох днів до декількох тижнів, а ми вже більше 10 місяців стоїмо і тримаємось і даємо відсіч та ще й доброго прочухана окупантам!

Звичайно, нас підтримує півсвіту (або весь цивілізований світ), бо і воюємо ми не тільки за нашу територію, а перш за все за цивілізацію, за людські цінності: свободу і незалежність! І варто подякувати всім хто нас в цьому підтримує: неймовірні поляки, які просто на одній хвилі з нами і не втомлюються допомагати весь час; активні і хоробрі Латвійці і Литовці та Естонці, які на власному досвіді знають, що таке радянська імперія; звичайно наші великі друзі – США та Велика Британія; Німеччина, яка протягом цих 10 місяців суттєво посилила допомогу, а головне своє ставлення!; Звичайно ще багато країн Європи, Японія, Австралія, Канада та багато-багато інших країн, а разом з ними безліч міжнародних організації!

І ми щиро кажемо всім ДЯКУЄМО!

Та найбільше дякуємо за 2022 рік ми кажемо нашим ВОЇНАМ ! Це вони вистояли і тримають і сьогодні «наше небо». ЗСУ – це тім ким захоплюється весь світ і в кого безмежно віримо всі ми! Сьогодні це точно найкрутіша армія в світі!

Так, 2022 приніс дуже багато болю і гніву! Але він навчив нас бути стійкими! І так, ця війна відкрила нас, українців, світу. Не тільки наші воїни на фронті, а й наші неймовірні енергетики, які роблять неможливе – відновлюють енергосистему під обстрілами, навіть сьогодні за декілька годин до Нового року, ворог намагається помістити нас в темряву та ми знаємо, що наші воїни фронту і світла точно цього не дадуть зробити!

Ми маємо людські втрати серед наших воїнів та мирного населення і маємо завжди пам’ятати про цю важку ціну! А частина наших людей: як воїнів так і цивільних і сьогодні ще в ворожому полоні і це також тисне не на нас, ми дуже хочемо і чекаємо їх повернення.

Насправді, я чекав цього нового року. Ні не свята. Ну хіба що для наших дітей, бо ми тепер на завжди в боргу перед ними за цю війну! Діти війни… Чекав на новий рік в першу чергу емоційно. Як певний етап, який ми маємо витримати, а далі вже шлях до перемоги. Бо прийдешній, 2023 рік має стати для нас саме таким - Роком Перемоги! І це єдине бажання на всю країну має здійснитися! Обов’язково!

У цю ніч, загадуючи найголовніше бажання, скажіть теплі слова вдячності тим, хто наближає нашу перемогу. Не залишайте їх без своєї уваги – ні у святковий час, ні в будь-які інші миті.

Гуртуємось.

Тримаймося разом. Допомагаємо один одному. І відкриваємо для себе новий, 2023-тій рік, точно не буде легким: але ми вже до цього готові. Ми вже показали себе і свою силу.

Відкриваємо для себе Новий рік, у якому, я точно знаю, все буде Україна!

P.S.

І сьогодні маємо чудову новорічну новину! 140 людей сьогодні повернулися з ворожого полону ! Серед них є і захисники Славутича!

Ми уточнюємо офіційні списки.

Так це ще далеко не всі кого ми чекаємо, але точно дочекаємося! Всіх!

І зробимо для цього все можливе і неможливе.