Із засідання виконавчого комітету

  • 538

17 січня відбулося засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 17 питань. На початку міський голова Юрій Фомічев надав коротку інформацію: «Розпочався новий рік, але для нас нічого суттєво не змінилося. Ми так само знаходимося в режимі непростої енергетичної ситуації. Останні обстріли 14 січня також вплинули на енергосистему, тож покращення графіку відключень найближчим часом чекати не варто. Важка ситуація по Київській області, тому вчора на засіданні обласного штабу було прийнято рішення, що частина об’єктів критичної інфраструктури області буде переведена на резервне живлення від генераторів з метою покращення ситуації для населення. Ми поки що залишаємось у тому графіку, який у нас є. Вивчається можливість хоча б часткового включення зовнішнього освітлення у місті.

Деякі об’єкти спортивної інфраструктури продовжили години роботи у вечірній час з використанням енергозберігаючого освітлення або автономного живлення.

Триває навчальний рік у дитячих садках та школах. Залишається не обладнаним укриття ЗДО №8 у Добринінському кварталі, працюємо в цьому напрямку.

Моніторинг безпекової ситуації ведеться постійно. На території білорусі зараз проводяться навчання. Розвідка працює і якщо ситуація буде більш загрозливою, обов’язково будемо про це інформувати наше населення».

       Керуюча справами виконавчого комітету Наталія Швець проінформувала про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті за 2022 рік, ознайомила з  планом роботи виконавчого комітету Славутицької міської ради на 2023 рік, доповіла про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до виконавчого комітету в минулому році, запропонувала зняти з контролю 7 рішень виконавчого комітету в зв’язку з їх виконанням.

       У 2022 році до адміністративної комісії надійшло 7 адміністративних справ, більшість з них стосувалися порушень правил торгівлі алкогольними напоями. Проблемними питаннями у роботі комісії залишаються надходження адміністративних протоколів та матеріалів до них, складених з порушенням вимог адміністративного законодавства.

За минулий рік до виконавчого комітету надійшло 785 звернень: заяв – 772, пропозицій – 5, скарг – 8. За  характером питань, порушених у зверненнях, як і в минулих роках, переважають питання соціального захисту, зокрема, надання матеріальної допомоги. Із загальної кількості вони становлять 529. За звітний період по міській програмі «Турбота» надана матеріальна допомога  в сумі  3 438,9  тис. грн, з них: одноразова грошова матеріальна допомога у зв’язку з вагітністю та пологами – 102 особам;   матеріальна допомога внутрішньо переміщеним особам – 5; 147 членам сімей полонених військовослужбовців військової частини №3041; 4 членам сімей полонених цивільних жителів Славутича, 16 членам сімей на поховання військовослужбовців, які загинули з початку повномасштабної війни.

За минулий рік розглянуто 754 (96%) звернень громадян, з них: задоволено у вирішенні порушених питань – 77%, надано роз’яснень з посиланням на норми чинного законодавства – 17%, відмовлено у задоволенні –  5%, скеровано за належністю до інших установ  – 1%.

 Пропозиції, що надійшли, стосувались питань здійснення громадського контролю за розробленням схеми теплозабезпечення міста, запровадження  заходів з енергозбереження, створення добровольчого формування для забезпечення охорони міста, перейменування Московського кварталу.

Крім того, одним із структурних підрозділів виконавчого комітету є відділ по роботі з населенням міста «Контакт-центр», створений для оперативного реагування на заявки громадян. За звітний період ним отримано 8584 заявок від жителів міста.

Цього дня на засіданні виконавчого комітету затверджено: штатний розпис КП «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» на 2023 рік у кількості 76,75 штатних одиниць; обсяги використання коштів, одержаних від оренди майна комунальної власності; порядок використання частини коштів, одержаних від оренди майна комунальної власності; види суспільно корисних робіт для осіб, що вчинили адміністративні правопорушення.

      Начальник управління соціального захисту населення Наталія Лутченко запропонувала внести зміни до Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги та Порядку надання допомоги на проїзд хворим нефрологічного профілю, що отримують програмний гемодіаліз відповідно до міської програми «Турбота».

       По завершенню засідання, перший заступник міського голови Віктор Шевченко повідомив, що у зв’язку з введенням заборони на перебування у місцях, які знаходяться у межах прикордонної смуги, заходи до Водохреща на водоймах проводитися не будуть, але 19 січня служби  у церквах відбудуться.