Про інформаційну гігієну під час війни

  • 226

Сьогодні на території України ведуться не лише бойові дії, а й активна інформаційна війна. Користуючись втомленістю українців, зростає кількість фейкових акантів, у тому числі у Славутичі, застосовуються маніпулятивні технології, почастішали агресивні коментарі, принижується гідність людей, що у свою чергу провокує панічні настрої, роздратування, сприяє поширенню дезінформації серед жителів. 

Шановні славутичани, пропонуємо ознайомитися з наступними правилами сприйняття інформації:
Будь-яку інформацію потрібно звіряти з заявами на офіційних ресурсах.
Не сприймати все відразу як факт, як те, що дійсно відбувається. Потрібно розібратися, хто пише цей меседж, яка мета цього повідомлення.
Читайте більше, ніж заголовок та передмову статті.
Дотримуйтесь правил інформаційної гігієни. Не довіряйте дописам  чи статтям розміщеним на «сміттярках», повідомленням, що викликають глибокі та сильні емоції. 
Інформація, подана в форматі байки, історії чи анекдоту без фото чи відеодоказів, скоріше за все, є вигадкою. 
Фейкова публікація, як правило, висвітлює тільки одну точку зору. 
Перевіряйте патріотичні на вигляд, але сумнівні за змістом повідомлення і заклики. Агресор може прикриватися українською символікою. Не дозволяйте окупантами використати вашу довіру та емоції у власних цілях.
Звертайте увагу на дату публікації.

Тож задля інформаційної безпеки просимо славутичан користуватися лише офіційними та перевіреними джерелами і сайтами, не вірити сумнівним групам у соціальних мережах. За інші джерела, які копіюють та видозмінюють нашу інформацію, Славутицька  міська рада відповідальності не несе.
Офіційний сайт і сторінки Славутицької міської ради:
Сайт https://e-slavutych.gov.ua/
Facebook-сторінка https://www.facebook.com/slavutych.mr/
Telegram-канал  https://t.me/slavutych_mr
Viber-група https://bit.ly/3jgKwu5
Instagram https://instagram.com/slavutych_miskarada?igshid=NDk5N2NlZjQ=