Текстова версія випуску #запитай_у_мера

  • 124

Коротко про основне з нового випуску #Запитай_у_мера. Текстова версія

Що робити одинокій матері, якщо немає чим оплачувати комунальні

Є державна субсидія, якщо немає змоги оплачувати комунальні платежі в повному обсязі, її треба оформити. Також у місті функціонує програма “Турбота”. Комісія збирається, вивчає матеріальний стан людини, яка просить допомогу на лікування або у зв’язку з важким фінансовим станом та приймає рішення. Написати заяву можна в управлінні соціального захисту Славутицької міської ради або у Центрі надання адміністративних послуг.

Куди пішли гроші з харчування у школах

Кошти, які передбачалися на харчування - це загальні кошти на утримання освіти. Їх нікуди не витратили, а за рахунок цих коштів компенсували витрати по іншим напрямкам: облаштування сховищ, на заробітну плату педагогічним працівникам, що не покривається державною субвенцією, комунальні платежі за опалення, електроенергію.

Про вуличне освітлення на безлюдних об’єктах

Погоджуюсь, що після ввімкнення вуличного освітлення ми побачили що у нас освітлюються дитячі майданчики, де немає людей, зупинки. Тому поступово всі зайві об’єкти будуть відключатися, натомість будемо вмикати зовнішнє освітлення на перехрестях, пішохідних переходах.

Роздача повісток на вулицях

Тут має бути конкретика - кому повістка і про що. Якщо для звірки даних і це зроблено в законний спосіб фахівцем центру комплектації, то нічого протизаконного в цьому немає. Якщо є факти побиття або вивезення кудись - треба повідомляти до поліції. Але в законний спосіб повістки можуть вручати в будь-якому громадському місці.

Про роботу радіо, коли немає електроенергії

За наявності сигналу у місті ловить хвиля 106,6 FM. Вишка, яка передає сигнал FM знаходиться на території Чорнобильської АЕС. Обговоримо з фахівцями можливість безперебійного живлення для роботи FM діапазону. Є ще варіант радіоприймача на автономному живленні, на якому за відсутності електроенергії, на середніх хвилях можна слухати Українське радіо (1278 + 1404 + 657 + 873 AM). Старі кнопкові мобільні телефони можуть також використовуватися як радіоприймач.

За наявності стабільного мобільного інтернету радіо можна слухати і у мобільному застосунку “Дія” за допомогою функції «Дія Радіо».

Детальніше за посиланням https://youtu.be/RkkJZ6WXWis