НА КИЇВЩИНІ ТРИВАЄ ВІДНОВЛЕННЯ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ, ПОШКОДЖЕНИХ ВНАСЛІДОК ПОВІТРЯНОЇ АТАКИ 26 СІЧНЯ

  • 85

У Київській області продовжується відновлення домогосподарств, що постраждали внаслідок повітряної атаки 26 січня. Уже відновлено 9 приватних будинків. Про це повідомив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Загалом внаслідок обстрілу в одному з населених пунктів пристоличного регіону вибуховою хвилею було пошкоджено 30 приватних будинків. Протягом доби мешканцям повернули світло до осель. Також надали матеріали та допомогли накрити дахи та закрити вікна. 

На місцях працювали спеціальні комісії, які фіксували руйнування. За результатами роботи комісії було складено дефектні акти. Два будинки, що пошкоджені найбільше, неможливо відновити. Вони підлягають демонтажу. Ще 7 будинків потребують капітального ремонту. Решта — поточний ремонт.

Зараз активно проводяться роботи з відновлення пошкоджених житлових об’єктів. Зроблено заміри вибитих вікон та дверей, зруйнованих дахів. Уже в 9 будинках замінили віконні та дверні конструкції. Загалом змонтовано близько 100 вікон. За цей час ще в 3 оселях повністю відновили покрівлю.

«Для мешканців, чиї будинки постраждали внаслідок атаки країни-терориста, життя розділилося на «до» та «після». Адже їхні домівки зазнали значних руйнувань. Тому ми спільно з органами місцевого самоврядування робимо все, аби якнайшвидше відновити пошкоджене. У третині будинків вже замінили вікна. Прямо зараз фахівці працюють ще на 8 об’єктах. До 15 лютого в решті будинків, що потребують заміни вікон, також будуть проведені всі необхідні роботи», — зазначив Микола Бойко. 

Нагадуємо, що 26 січня внаслідок чергової російської атаки постраждали цивільні об’єкти в декількох районах Київщини. На щастя, обійшлося без постраждалих.