Текстова версія #запитай_у_мера

  • 130

Коротко про основне з випуску #Запитай_у_мера. Текстова версія

Про ожеледицю на дорогах

У нас вистачає піско-соляної суміші до кінця цього сезону, але наступний треба буде починати майже з пустих запасів і це буде дорого коштувати, бо сіль подорожчала. Маємо скарги від мешканців щодо того, що дороги посипаються не з самого ранку. Можу сказати, що на це є як об’єктивні, так і суб’єктивні причини, бо на підприємстві зменшилась кількість працівників, зношується техніка. Але дорожні служби отримали зауваження, сподіваємось що виправлять ситуацію. 

Про протікання покрівлі у Тбіліському ФОК

У ФОК покрівля ремонтується регулярно, тому що це поточні ремонти. Стежимо за станом покрівлі, як почнеться сезон, будемо знову ремонтувати та спробуємо знайти кошти для проведення капітального ремонту.

В планах на цей рік ремонт Дніпровського ФОКу та ЗДО “Центр розвитку дитини” у Вільнюському кварталі, вже отримали підтвердження міжнародного грантового фінансування.

Про затримку виплат для медичного персоналу

Лікарня на цей рік законтрактувала ті медичні послуги, які вона може надавати населенню і вартість цих послуг в пакеті НСЗУ суттєво знизилась. Постанова, яка регламентувала виплату мінімальних 20 тис і 13 тис грн зарплати для лікарів не діє, якщо фонд оплати праці в лікарні складає більше 80% фінансування НСЗУ. У лікарні сьогодні немає грошей на таку оплату праці і ми будемо дофінансовувати з міського бюджету зарплату в першому кварталі. Минулий рік лікарня завершила з запасом коштів і за рахунок цього виплатила заробітну плату за січень та аванс, але далі їм треба допомогти, щоб вони знову вийшли на нормальний план роботи. 

Ще одне бачення яке ми маємо - це відділити первинну ланку від вторинної. Це відокремлення не буде помітним для пацієнтів, проте юридично керованість буде набагато кращою.

Лікарні зараз важко, закликаю колектив до порозуміння, ми вас обов’язково підтримаємо. Сьогодні важко багатьом українським лікарням, одиниці мають гарний пакет, інші підтримуються місцевими бюджетами, Славутич не вийняток. Тому будемо дофінансовувати, щоб утримати нашу лікарню для того, щоб вона була не меншою ніж є зараз і намагатимемося наростити обсяг послуг. Акцентуємо увагу на реабілітації, вона сьогодні затребувана. Саме таку стратегію ми розробили з адміністрацією лікарні і намагаємося її просувати у різних проєктах для того, щоб покращити матеріально-технічний стан і залучити зовнішніх пацієнтів. 

Про “плату за роботу управителя” у платіжках

У Славутичі діє інститут управителів. Є декілька приватних та муніципальний управитель КП ЖКЦ. Платою за роботу управителя покривається заробітна плата працівників офісу управителя. Відмовитись від послуг управителів можна створивши ОСББ та взявши на себе управління своїм будинком. Але я думаю, що керівнику ОСББ теж треба платити зарплату, бо це дуже великий об’єм роботи.

 

Залишайте ваші запитання до влади Славутича тут https://forms.gle/8xc7LEp92FG2ZdFu9