20 ЛЮТОГО ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

  • 101

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам’ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

У 2022 році пам’ятні події проходять з 16 по 28 лютого. Основним організатором є Національний музей Революції Гідності. Кампанія проходить під усталеним гаслом «Небесній Сотні вдячні за свободу!».

Програма Заходів, присвячена Дню пам`яті Героїв Небесної Сотні

Крім офіційних державних заходів та пам’ятних, зокрема мистецьких, подій, Національний музей Революції Гідності продовжив відеопроєкт «Характери гідності».

Відеопроєкт «Характери гідності» уперше був представлений у 2019 році й зараз налічує кілька десятків відео. Це короткі історії про дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення Героїв Небесної Сотні. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження.