Чотири ключові проєкти були представлені на Міжнародному форумі REBUILD UKRAINE 2023

  • 430

15-16 лютого 2023 року у виставковому центрі EXPO м.Варшава XXI проходила Міжнародна виставка-форум із відбудови України REBUILD UKRAINE 2023.

Понад тисячу представників міжнародних донорських і фінансових організацій, благодійних фондів, інвестиційних та будівельних компаній, представники профільних міністерств України та Європейського Союзу зібралися на REBUILD UKRAINE 2023. У центрі EXPO XXI були представлені сотні стендів країн-партнерів ReВuild Ukraine та окремих компаній.

На національному стенді «Україна та її громади» свої потреби міжнародним фінансовим установам, донорам та інвесторам презентували 23 громади-учасниці та понад 40 громад-гостей. Славутицька міська громада взяли участь у події в складі української делегації від ВГО «Клуб мерів», який очолює Володимир Удовиченко. 

 

Міський голова Славутича Юрій Фомічев презентував чотири ключових проєкти:

  • «Бізнес-резиденція та житло для ВПО Poliklinika в місті Славутич»
  • «Реабілітаційний центр «Human Clinic» у Славутичі»
  • «Створення північноукраїнського ядерного наукового хабу у Славутичі»
  • «Еко-індустріальна спеціальна зона «Славутич» – нова точка росту вільної економіки регіону»

 

Участь у цій виставці дозволила Славутицькій громаді розширити коло партнерів та налагодити контакти з потенційними донорами.

Зокрема підписаний двосторонній Меморандум про співпрацю з Італійською Торгово-Промисловою Палатою в Україні. Були проведені зустрічі з Міністром економіки Латвії, представниками Урядів та інституцій Польщі та Чехії, делегацією Торгово-промислової палати Німеччини в Україні, Послом Латвії в Польщі, представниками посольства Франції у Польщі.

Наразі розпочато підготовчий етап роботи за проектом UA-2011-01 "Надання експертної та технічної допомоги уряду та регіональним адміністраціям у розробці та реалізації планів відновлення", що фінансується Урядом Великої Британії.

Детальну інформацію про проекти Славутича можна знайти на веб-сайті КП «Агентство регіонального розвитку» м.Славутича https://bit.ly/3EpHb3l

Довідково. REBUILD UKRAINE 2023 – Міжнародна виставка-форум із відбудови України, яка об’єднала на одному майданчику керівників постраждалих громад та міст, представників влади України та ЄС, міжнародні фінансові установи та фонди, інвесторів та представників будівельної спільноти.

За інформацією організаторів у заході взяли участь близько 22 делегацій з різних країн світу, 23 громади України, серед яких був й Славутич, а також близько 500 представників різноманітних компаній, організацій, партнерів з різних країн світу, які представляли свою продукцію та послуги для того, щоб взяти участь у відновленні нашої країни.