Про основне з робочої наради керівництва Енергоатома у Славутичі  

  • 106


22 лютого делегація ДП "НАЕК "Енергоатом" на чолі з Президентом Петром Котіним,  головою первинної профспілкової організації Олексієм Личем, керівниками структурних підрозділів компанії прибула до Славутича з  робочим візитом. 
Під час наради, у залі засідань Славутицької міської ради, міський голова Юрій Фомічев  представив місто енергетиків: «Після закриття станції міська економіка трансформувалася з монопрофільної на багатовекторну. 24 лютого суттєво змінило життя Славутича. Логістика до Чорнобильської АЕС зруйнована і це викликає трансформації  в самому місті. Виїхала військова частина Національної гвардії України, яка охороняла ЧАЕС. Але, навіть у цей період, місто отримало певні релокації бізнесу. Маріупольський бізнес  переїхав до нас, і ми дуже вдячні їм за те, що обрано Славутич. За період повномасштабного вторгнення у Славутичі знайшли прихисток більше тисячі переселенців. Завдяки, в тому числі, НАЕК "Енергоатом", маємо центр розміщення внутрішньо переміщених осіб на базі нашої лікарні.
Сьогодні Славутич у чергове шукає себе, щоб трансформувати економіку, залучити інвестиції.
Запропонований фільм «Відбудова Славутича» презентував чотири ключові проєкти: 
• Бізнес-резиденція та житло для ВПО Poliklinika в місті Славутич
• Реабілітаційний центр «Human Clinic» у Славутичі
• Створення північноукраїнського ядерного наукового хабу у Славутичі
• Еко-індустріальна спеціальна зона «Славутич» – нова точка росту вільної економіки регіону».
Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін подякував за запрошення міського голови відвідати Славутич та повідомив, що розглядається питання покращення логістики до Чорнобильської зони. Питання складне, але його потрібно вирішувати.
«Для АРСу є перспектива – будівництво нового енергоблоку Хмельницької атомної станції. Потрібні будуть монтажники, будівельники, зварювальники і ще багато робочих спеціальностей. Будемо намагатися робити це власними силами, обладнання там є достатньо. Звичайно буде задіяний і персонал АРСу. Основний наголос  ми робимо на  виготовлення обладнання Атоменергомашем. Частина його може виготовлятися і у Славутичі», – зауважив Петро Котін. 

Енергоатом сьогодні – це 15 енергоблоків, великий досвід їх експлуатації, багаторічні накопичені знання з ліквідації наслідків катастрофи. Все це дозволяє ділитися досвідом із західними партнерами та реалізовувати спільні проєкти.
Розглянули на нараді і питання підготовки у Славутичі персоналу для атомної енергетики. 
У цей день керівництво ДП «НАЕК «Енергоатом» відвідало Славутицьку міську лікарню  та ліцей. Потому відбулася робоча нарада у колективі ВП "Атомремонтсервіс", який очолює Григорій Супрун.  Також Петро Котін вручив нагороди "Енергоатома" працівникам АРСу за їх  важливу, відповідальну і таку необхідну роботу.
Більше інформації у сюжеті TV MediaDom Slavutich