У галереї Славутича відкрилася виставка присвячена річниці повномасштабного вторгнення

  • 151

Ранок 24 лютого тепер у нашій пам’яті залишиться назавжди. Рівно рік, відтоді як життя кожного з нас розділилося на до та після. Рік війни, рік болю і втрат, рік зруйнованих доль і мрій. І водночас він став роком незламності, небаченої мужності, гідності, сили, єднання, витримки, взаємодопомоги. 366 днів Україна демонструє всьому світу оборонну міць, героїзм, віру у Збройні Сили України, підтримку наших союзників. Рік тому мало хто вірив, що Україна вистоїть під навалою жорстокого та підступного ворога. А Україна вистояла, бореться та обов'язково переможе!

Українські міста та села стали єдиним цілим у боротьбі з ворогом. Славутич – маленьке місто, 26 березня 2022 року показало всьому світу силу свого духу, нескореності рашистам, прагнення жити у вільній країні. І робить все можливе задля перемоги.

Кожен тримає свій фронт. Захисники – зі зброєю у руках, а ще свій фронт мають енергетики, лікарі, вчителі, аграрії, комунальники, залізничники. Діячі культури також його міцно тримають.

Сьогодні о 9 годині ранку у мистецькій галереї славутичани хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у війні росії проти України та разом заспівали гімн України. 25 славутицьких місцевих художників, як професіонали так і аматори, представили свої роботи на благодійній виставці у мистецькій галереї. На її відкриття завітали юні художники Дитяча школа мистецтв місто Славутич із своєю вчителькою Людмилою Хілобок, автори робіт, почесний мер міста Володимир Удовиченко.

Міський голова Юрій Фомічев звертаючись до славутичан зауважив, що дуже знаково, що ми сьогодні у галереї. Це означає, що ми воюємо за те, щоб країна жила, розвивалася. Саме через мистецтво через почуття, емоції суспільство має розвиватися. Це означає що ми любимо нашу країну, наше місто і обов’язково переможемо!

Творчий проєкт має символічну назву «І буде весна!..».

Виставка працює до 25 березня, з вівторка по суботу з 12:00 до 16:00.

Кошти від творчого проєкту будуть передані на потреби ЗСУ.

Все буде Україна!