Генетичний код нації. Унікальна Київщина

  • 187

Заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова започаткувала на своїй сторінці Фейсбук рубрику "Генетичний код нації. Унікальна Київщина".

"Нашою культурою захоплюється увесь Світ. Древньою, унікальною, самобутньою і неймовірно багатою, яка відтворює багатовікову історію розвитку нашої нації", - зазначає Тетяна Семенова, - "Та наскільки багато кожен із нас знає про витоки тих чи інших традицій, імена наших талантів, які зафіксовані у віковій пам'яті, та тих людей, які нині бережуть, плекають і примножують нашу культурну спадщину".

У своїй рубриці Тетяна Семенова знайомить із однією із майстринь Київщини - майстринею-лялькаркою з міста Славутич Наталією Козленко.

Під час створення ляльки-мотанки Наталія Козленко дотримується давніх традицій і канонічних правил, у той же час, має індивідуальний стиль. Її ляльки – яскраві, самобутні і оригінальні.

Це образи українки і українця, одягнені в традиційний національний одяг Наддніпрянщини. Кожну найдрібнішу деталь Наталія Козленко виготовляє власноруч. У виготовлені ляльок - використовує натуральні матеріали, вишивку зі старовинним українським орнаментом, плетіння із джгутової нитки, стрічки-мережки та кольорові стрічки, намистини і декоративні квіти.

Все це підкреслює автентичність народної ляльки-оберегу.

Свої витвори майстриня демонструє на всеукраїнських, обласних і місцевих виставках та конкурсах традиційної української іграшки, де посідає почесні місця.

Також, Наталія Козленко організовує майстер-класи. А ще багато своїх робіт віддає на благодійність.

Виготовляє мотанки тільки з позитивним настроєм, бо, як переконана сама майстриня, - лялька має нести добро.

А от за покликанням Наталія Козленко - бібліотекар, очолює бібліотечно-інформаційний центр для дітей та юнацтва у Славутицькій централізованій бібліотечній системі.

 

 

За матеріалами Київської обласної ради