Славутич номінований як місто-предмет для вивчення учасників молодіжного STEM-конкурсу

  • 112

Британська міжнародна освітня асоціація (BIEA) номінувала Славутич як місто-предмет для вивчення учасників молодіжного STEM-конкурсу

 На цьому тижні в Лондоні (Велика Британія) відбувся Форум-конференція з відкриття молодіжного STEM-конкурсу.

Цьогорічний конкурс привернув увагу з усього світу, і низка міст та їхніх мерій беруть участь. Ця ініціатива допоможе цим містам досягти цілей сталого розвитку - Славутич (Україна), Кукес (Албанія), Нассау (Багами), Чонг Куинг (Китай), Богота (Колумбія), Пула (Хорватія), Лагос (Нігерія), Брайтон (Великобританія), Оушенсайд (США) номіновані у 2023 році.

 Славутич був запропонований як місто-номінант конкурсу учасниками української делегації COP27 - Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, яка щороку об’єднує 198 членів конвенції для координації спільних заходів щодо протидії зміні клімату.

 Молодіжний STEAM-конкурс BIEA 2023 дає молодим людям, дорослим завтрашнього дня, можливість зазирнути у майбутнє та використати творче передбачення, щоб допомогти знайти ідеї для того, щоб люди майбутнього могли жити в гармонії з планетою.

 У своєму відео зверненні до учасників форуму Славутицький міський голова Юрій Фомічев зокрема зазначив:

«…Нині українська земля, повітря і вода забруднені шкідливими речовинами та завалені залишками знищених боєприпасів, згоріли мільйони гектарів лісу…

Екологія України страждає від війни. Екоцид - ще один злочин Росії проти України. Нищити українське довкілля Росія почала ще 2014 року. Перші випадки саме екоциду після повномасштабного вторгнення росії стосувалися атомних електростанцій: Чорнобильська станція була захоплена в перший день великої війни…

Саме тому українські міста сьогодні потребують нових стійких та стратегічних рішень. Місто Славутич – завжди було міжнародним майданчиком для інженерів і науковців з обміну досвідом у сфері атомної енергетики, екології та новітніх технологій. Економічний та стабільний розвиток – найголовніше завдання для кожного мера. Тож, ми відкриті до будь-яких інноваційних рішень у сфері стійкого відновлення Славутича для кращого майбутнього його жителів!...»

Юрій Фомічев подякував Британській міжнародній освітній асоціації, Уряду та народу Британії за підтримку України та побажав успіхів учасникам конкурсу.

 До учасників форуму безпосередньо у Лондоні приєдналась Олександра Волкова – славутичанка, яка стала спікером події та розповіла учасникам про рідне місто Славутич, родинний бізнес та бренд InGreen з виробництва одягу і текстилю з коноплі, льону та бавовни. Славутицький бізнес InGreen підтримує цілі сталого розвитку, а його місією є виробництво якісного гіпоалергенного продукту і як наслідок внесок у збереження навколишнього середовища.

«Звичайно, кожна історія про Україну не може оминути війни. Щодня Україна бореться за свободу і майбутнє. Від імені всієї України хочу подякувати Великій Британії за всю підтримку та допомогу. Ми це дуже цінуємо.

Кожен воює на різних фронтах: хтось на полі бою, хтось на економічному, а хтось розвозить гуманітарну допомогу. І кожен внесок безцінний! Війна обов’язково закінчиться, і Україна стане однією з найпривабливіших країн для інвестицій. А Славутич – одне із міст, яке варте саме такої уваги і є одним з найкращих міст України!» - зазначила Олександра у своєму виступі.

Щиро радіємо можливості для Славутича та славутичан бути почутими та підтриманими у Великій Британії!

 Довідково

Тема молодіжного STEM-конкурсу 2023 року – «Розробка рішень для стійких міст!». Детальніше про конкурс https://bieacompetition.org.uk/2022-2023-competition/

InGreen - виробник одягу і текстилю з коноплі, льону та бавовни. InGreen – це славутицький бінес з 20-річним досвідом роботи. Детальніше про цей бізнес https://eco-ingreen.com.ua/