​​Friends Of Slavutych: місто Пейнсвік підтримує Славутич 

  • 146

Нещодавно в англійському містечку Пейнсвік, що розташоване у Графстві Глостершир у Великій Британії, відбулась непересічна подія. Лише подивіться уважно на ці фото! Тепер усі в’їзди до цього міста прикрашає спеціальний знак «Friends Of Slavutych» («Друзі Славутича»). Так активіст, який очолює ініціативну групу з організації співпраці зі Славутичем, Філіп Тейлор та вся дружня громада Пейнсвіка підтримує нашу громаду та демонструє прихильність до довгострокової співпраці та дружби. 

Це надзвичайно! Адже лише у листопаді 2022 року в режимі онлайн за участі міського голови Славутича Юрія Фомічева та Голови громади Пейнсвіка Мартіна Слінгера, в присутності представників муніципалітетів двох громад, відбулося підписання Договору про дружбу та співпрацю. Договір є важливою підтримкою міста Славутича, коли його громада разом з усією Україною переживає російське повномасштабне вторгнення і виборює Перемогу! 

За цей період вже відбулися кілька зум-зустрічей за участі представників двох муніципалітетів, тематичні зустрічі школярів наших громад, розпочалась співпраця між славутицьким жіночим клубом «Незламні» та «Woman Institute» з Пейнсвіка з благодійною метою. Попереду ще багато цікавих спільних подій, що вже заплановані та обов’язково відбудуться! 

Жителі Пейнсвіка, як і всі жителі Британії, матимуть додаткову нагоду відсвяткувати коронацію нового короля Великої Британії Чарльза III, оскільки британський уряд оголосив спеціальне державне свято з нагоди цієї події, що відбудеться 6 травня 2023 року. Тож, славутичани матимуть нагоду привітати жителів Пейнсвіка. Як? Чекаємо на ваші ідеї! 

Війна розділила життя славутичан на «до» та «після». Але життя триває і попри всі виклики наша громада шукає точки росту для майбутнього повоєнного відновлення. У цьому Славутичу вже допомагає дружня громада містечка Пейнсвіка. 
Дякуємо громаді Пейнсвіка за підтримку. 

Агентство регіонального розвитку м.Славутич

Інші новини міста

Всі новини міста