НА КИЇВЩИНІ ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН 2022/2023

  • 70

У Київській області завершується опалювальний сезон відповідно до Правил надання послуг з постачання теплової енергії, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року №830. Про це повідомив заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко.

Так, станом на 6 квітня в окремих населених пунктах Київської області розпочали процедуру підготовки до припинення постачання тепла. Рішення/розпорядження про закінчення опалювального сезону 2022/2023 року прийнято в більшості територіальних громад Київщини. 

Повністю відключилися від теплопостачання Вишгородська, Васильківська, Ірпінська міські громади, Димерська та Коцюбинська селищні громади. Поступове відключення від теплопостачання триває ще в 13 територіальних громадах області.

Відповідно до прийнятих розпоряджень ТГ почали відключення теплової енергії окремих котелень і будівель. Мова йде про житлові будинки з централізованим опаленням, заклади загальної середньої та дошкільної освіти, а також заклади охорони здоров’я. Стаціонарні лікарні, заклади соціального призначення відключаються за заявками керівників, відповідно до температурного режиму. 

Таким чином, наразі в Київській області відключено від опалення 71 дошкільний заклад, 168 закладів освіти, 59 закладів охорони здоров’я та 657 житлових будинків.

«Цей опалювальний сезон був, беззаперечно, найскладнішим. Але ворогу знову не вдалося здійснити задумане. Ми впоралися, незважаючи на постійні ворожі атаки критичної інфраструктури. Так, не обійшлося і без складнощів. Але всі негаразди, що виникали протягом опалювального сезону, — успішно подолали, адже ми розуміли всі ризики і наполегливо готувалися. Щиро вдячний всім комунальним службам, які працювали в посиленому режимі цю зиму, та мешканцям Київщини, які стійко витримали всі виклики. Розпочинаємо підготовку до нового опалювального сезону 2023/2024», — прокоментував Микола Бойко.

Наголошуємо, рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається виконавчими органами відповідних сільських, селищних та міських рад. В оно затверджується, виходячи з кліматичних умов згідно з будівельними нормами та правилами, правилами технічної експлуатації й іншими нормативними документами.

Відключення систем опалення здійснюється власниками теплових господарств за попереднім узгодженням з теплопостачальними організаціями. Підставою для такого рішення є сприятливі погодні умови. Якщо протягом трьох діб середні показники температури повітря перевищують +8 °С — може прийматися рішення про припинення подачі тепла.

Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської ОВА проводить щодобовий моніторинг закінчення опалювального сезону. Після повного завершення подачі тепла одразу розпочнеться етап підготовки до нового опалювального сезону 2023/2024 років.