У КОВА ПРЕЗЕНТУВАЛИ ФОРМУВАННЯ СПРОМОЖНОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  • 99

У Київській ОВА пройшла розширена нарада щодо формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я регіону. Захід відбувся під головуванням очільника Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка. Серед присутніх – представники Київської ОВА, голови районних військових адміністрацій та територіальних громад, головні лікарі медичних закладів області. 

«Здоров’я людей – це саме те, про що ми повинні дбати в першу чергу. Жителі області мають отримувати медичні послуги якісно та своєчасно. Ця нарада дуже важлива для Київщини, оскільки визначає стратегію й плани дій щодо формування ефективної та спроможної мережі. Сподіваюся на конструктив та плідну роботу. Маємо діяти спільно та виключно в інтересах людей», – зауважив під час свого виступу голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Проєкт спроможної мережі пристоличного регіону презентував учасникам наради заступник голови КОВА Віталій Власюк. 

При формуванні спроможної мережі медичних закладів області були враховані такі принципи, як максимальна доступність медичних послуг для громадян, оптимальне розташування та обсяг послуг кожного медичного закладу, а також забезпечення високої якості медичних послуг і використання сучасних технологій. 

У ході презентації заступник голови Київської ОВА наголосив, що реалізація проєкту допоможе модернізувати та осучаснити заклади охорони здоров’я області і, таким чином, забезпечити жителів усіма необхідними медичними послугами.

Додатковими вимогами для включення закладу охорони здоров’я в спроможну мережу є фінансова стійкість, цифровізація та ефективний менеджмент медичної установи, підтримка з боку власника, підтримка молодих спеціалістів, сприяння надання реабілітаційної допомоги та створення наглядових і опікунських рад.

Нагадаємо, формування спроможної мережі здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 28 лютого 2023 року №174.