Із засідання виконавчого комітету

  • 162

 

13 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Славутицької міської ради, яке провів міський голова Юрій Фомічев. У своєму виступі він повідомив:

"Ми прийняли рішення завершити опалювальний сезон 17 квітня, щоб мешканці провели Великодні свята з гарячою водою. Адже разом з відключенням опалення, припиниться і гаряче водопостачання.

Готуємось до Великодніх свят. Комендантська година залишається з 00.00 до 5.00. Освячення кошиків буде відбуватися ввечері, або зранку після комендантської години. Під час служби у церквах буде забезпечено контроль за правопорядком, щоб уникнути провокацій.

26 квітня – День вшанування жертв чорнобильської катастрофи. Вночі, 25 квітня, відбудеться традиційна Ніч пам’яті, у зв’язку з цим початок комендантської години переноситься на першу годину ночі, щоб ті, хто захоче прийти і покласти квіти могли це зробити. 25 квітня плануємо організувати зустріч-спогад з ветеранами чорнобильцями.

На наступному тижні запланована сесія міської ради. Одне з ключових питань – реформування освіти. Напередодні сесії вирішили ще раз провести зустріч з освітянськими колективами, представниками батьківських комітетів. Зустріч запланована попередньо 18 квітня о 17:00".

У цей день на розгляд членів виконкому було винесено 28 питань.

Внесені зміни до:

Програми утримання та розвитку інфраструктури доріг міста Славутича на 2023 рік;

Міської цільової Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

Програми благоустрою міста Славутича;

Програми фінансування пільг для окремих категорій громадян міста Славутича;

Міської програми «Захисник Батьківщини»;

Міської програми розвитку фізичної культури та спорту.

Схвалено проєкт Програми місцевих стимулів для працівників охорони здоров’я міста Славутича на 2023 рік.

Затверджено Положення про порядок надання пільг особам, які мають звання «Почесний громадянин міста», відповідно до міської програми «Турбота».

Створено Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб Славутицької міської територіальної громади.

Розглянуті також інші питання, що стосуються життя громади.