Із засідання Славутицької міської ради

  • 290

 

20 квітня відбулось 18 засідання сесії Славутицької міської ради. 

На початку засідання виступили родини військовополонених нацгвардійців військової частини 3041. В результаті обговорення одноголосно вирішили подати звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів, РНБО, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, ГУР МО та міжнародних організацій МАГАТЕ, Червоного Хреста, ОБСЄ, ВООЗ, Всесвітньої організації операторів АЕС щодо скорішого обміну та повернення в Україну 131 нацгвардійця та 2 військових територіальної оборони Славутича, які також є працівниками ЧАЕС.

Коротко про завершення опалювального сезону, проведення Ночі пам’яті та благоустрій міста надав інформацію міський голова Юрій Фомічев. 

Далі прозвучали заяви депутатів: Михайла Шинкаренка про відвідування спортивних комплексів військовослужбовцями; Дмитра Стельмаха про присвоєння державних нагород загиблим бійцям ТРО Славутича; Юрія Юрченка про складання повноважень голови постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку міста.

Звання «Почесний громадянин міста» (посмертно) присвоєно захисникам України, які загинули внаслідок військової агресії рф проти України: Карасьову Олегу Андрійовичу; Воронькову Степану Володимировичу; Нелепенку Віктору Михайловичу; Жерносеку Олександру Вікторовичу.

Затверджено Програму місцевих стимулів для працівників охорони здоров’я міста Славутича на 2023 рік.

Погоджено план санації Комунального підприємства «Управління житлово-комунального господарства».

 

Внесено зміни на 2023 рік до:

  • Програми забезпечення діяльності ради

  • Програми фінансування пільг для окремих категорій громадян міста Славутича 

  • міської цільової Програми  захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру 

  • Програми утримання та розвитку інфраструктури доріг міста Славутича 

  • Програми благоустрою міста Славутича

  • Програми забезпечення беззбиткової діяльності житлово-комунального господарства міста Славутича 

  • бюджету Славутицької міської територіальної громади  

  • міської Програми «Турбота».

 

Змінено назву та затверджено статут в новій редакції ЗЗСО №2 та №4. Затверджено статут в новій редакції Славутицького ліцею, назва залишається без змін. Рішення по школам №1 та №3 не прийняті депутатами та відкладені на доопрацювання до наступної сесії.

Міський голова надав протокольні доручення начальнику управління освіти і науки Ніні Єрьоміній: провести зустріч із адміністрацією шкіл №1 та №3 та знайти компромісне рішення; надати пропозиції та дорожню карту по створенню професійно-технічних ліцеїв у місті Славутичі та знайти механізм залучення кадрів до них.

Переглянути засідання за посиланням