ДЛЯ ПОТРЕБ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ КИЇВЩИНИ ПЕРЕДАЛИ 5 ПОТУЖНИХ ГЕНЕРАТОРІВ ВІД ПРООН ЗА СПРИЯННЯ УРЯДУ ЯПОНІЇ

  • 74

За сприяння Японського уряду та ПРООН в Україні для потреб критичної інфраструктури Київщини надали 5 потужних генераторів. На церемонії передачі були присутні  Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда, постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Бутенко та заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Загалом Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй у партнерстві з Урядом Японії оголосила про поставку 77 потужних генераторів для України. Київщина першою отримала 5 одиниць обладнання для забезпечення безперебійного електропостачання. 20 квітня представникам підприємств критичної інфраструктури вручили сертифікати на отримання генераторів. Вони забезпечать сталу роботу таких об’єктів, як очисні та каналізаційні станції, тепломережі, медичні та навчальні заклади тощо.

Під час заходу Яко Сільє зазначив, що ПРООН підтримує зусилля Уряду України щодо забезпечення безперебійного електропостачання, усвідомлюючи рівень завданої шкоди та ризики, які виникають при надзвичайних ситуаціях. Він наголосив, що постійна підтримка Японією об’єктів критичної інфраструктури формує стабільну платформу та високий рівень готовності до потенційних викликів.

«Систематична робота по відновленню пошкодженого на Київщині та підтримці наших людей з боку ПРООН і Японського Уряду вже стала доброю традицією. Не так давно ми зустрічалися в Ірпені, де бачили, як проводиться розбір завалів зруйнованих будинків, аби згодом розпочати відбудову. Сьогодні міжнародні партнери вкотре допомагають нашій критичній інфраструктурі. Війна в Україні навчила нас бути завжди готовими, швидко реагувати на виклики та забезпечувати потреби населення. Вдячний за підтримку на цьому шляху», — зазначив Микола Бойко.

Photo by UNDP Ukraine / ПРООН в Україні