Почесні гості відвідали Славутич у день 37-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС

  • 187

26 квітня, в день 37-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, до Славутича прибули голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, Ольга Василевська-Смаглюк - Округ 96, начальник Вишгородська районна державна адміністрація Олексій Данчин.

У залі засідань Славутицької міської ради відбулася робоча нарада на якій міський голова Юрій Фомічев надав коротко інформацію про місто Славутич та його соціальну інфраструктуру, напрацьовану практику в реалізації міжнародних проєктів, у тому числі у сфері енергоефективності та енергозбереження, героїчний супротив окупанту і відкритий пункт перебування для ВПО. Під час зустрічі були окреслені поточні проблеми, що потребують термінового вирішення у громаді міста та запропоновано шляхи їх вирішення. До уваги керівництва обласної адміністрації запропоновано чотири проєкти, що дають можливість покращити соціально-економічний стан міста. Окремо обговорили питання логістики з ЧАЕС.

О 13 годині, разом з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, гості міста поклали квіти до Пам’ятного знаку Героям Чорнобиля та вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих та постраждалих від аварії на ЧАЕС. Щирою видалася зустріч Ольги-Василевською Смаглюк із сім’єю переселенців.

А потому, у краєзнавчому музеї, прозвучало багато теплих слів адресованих присутнім учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС від Руслана Кравченка, Ольги Василевської-Смаглюк, Юрія Фомічева, Володимир Удовиченко, Лідії Клімової.

За допомогою у звільненні військовополонених нацгвардійців звернувся Євген Кигим, заступник голови Молодіжної ради профспілкової організації ЧАЕС.

Голова Київської ОДА нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня членів Славутицької міської громадської організації «Товариство ветеранів Чорнобильської АЕС» – Івана Бережного та Анатолія Курунова, а також вручив

почесні грамоти та подяки КОВА працівникам ДСП «Чорнобильська АЕС».

У цей день очільник Київської області Руслан Кравченко та народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк мали змогу поспілкуватися із молоддю міста у Молодіжний простір м. Славутич, відвідали бізнес-парк «Славутич» та приватне підприємство InGreen.

Сьогодні у своєму дописі в фейсбуці Руслан Кравченко написав: «Наш обов’язок – пам’ятати й цінувати відвагу людей, чий самовідданий вчинок врятував Україну від наслідків, що могли стати незворотними».