ПАМ’ЯТАЄМО  ПЕРЕМАГАЄМО (1939-1945)

  • 308

Щороку, 8 травня, разПАМ’ЯТАЄМО  ПЕРЕМАГАЄМО (1939-1945)ом з усім цивілізованим світом, ми вшановуємо кожного, хто захищав світ від нацизму в роки Другої світової війни, у якій Україна була одним з основних полів битв, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини. Впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України, загинуло понад 8 мільйонів: близько 3 мільйонів воїнів та 5 мільйонів цивільних. 

Мільйони втрачених життів, скалічених доль і страждань повинно було назавжди стати запорукою неповторення війни. Але на жаль, зло відродилося знову, знову жахіття війни, знову воєнні злочинами з боку російської федерації. І це стало реальністю в Україні. Сьогодні саме рф, увібравши в себе всі злочинні прояви нацизму й комунізму, розв’язала війну, зазіхає на нашу територіальну цілісність, зруйнувала мир у Європі, міжнародне право. Без перебільшення, те, що творить рашисти –  геноцид українського народу.

Нині, як і в роки Другої світової війни, українці вимушені знову воювати  з жорстоким і цинічним агресором. Для нас це війна за майбутнє. З нами підтримка всього цивілізованого світу.

Вічна пам'ять усім загиблим у Другій світовій війні. Слава всім нашим героям різних часів, яким  ми завдячуємо нашим життям. Пам’ятаємо.