РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ СТАРТУВАЛО ВІДНОВЛЕННЯ ТРЬОХ БАГАТОПОВЕРХІВОК У РАМКАХ ФАНДРЕЙЗИНГОВОЇ ПЛАТФОРМИ UNITED24

  • 79

На Київщині стартувало відновлення багатоквартирних будинків у рамках напряму «Відновлення» фандрейзингової платформи UNITED24. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко у своєму Facebook

«Наразі йдеться про 3 з 18 будинків в області, що були пошкоджені російськими окупантами. Це об’єкти в населених пунктах Мила, Бузова та Гостомель», – зауважив він.

Глобальний проєкт UNITED24 створений за ініціативою Президента України Володимира Зеленського. Його метою є об’єднання людей з усього світу в їхньому бажанні допомогти Україні.

 Руслан Кравченко разом із заступницею міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталією Козловською та Постійним представником ПРООН в Україні Яко Сільє 18 травня оглянули хід робіт в одному з будинків у Милі. 

«Декілька місяців тому КОВА, Мінінфраструктури та ПРООН підписали Меморандум про співпрацю та масштабне відновлення 18 багатоповерхівок. Проєкт дозволить повернути в домівки понад 4 тис. мешканців. Орієнтовна вартість відновлення 18 будинків – 800 млн грн. Ми вдячні амбасадорам UNITED24, міжнародним партнерам та всім, хто долучився до збору коштів», – написав голова обладміністрації.

 Руслан Кравченко зазначив, що мова йде про відновлення 3 будинків у Гостомельській, 4 – Дмитрівській, 4 – Бородянській та 7 – Ірпінській громадах. Усі роботи пройдуть з урахуванням сучасних принципів відбудови, зокрема, термомодернізації, аби зменшити споживання енергії.

 Ще одна вимога – прозорість та підзвітність всіх процесів. На кожному об’єкті встановлені онлайн-камери. Усі охочі можуть подивитися, як ведуться роботи, за посиланням.

Голова КОВА наголосив, що відновлення 3 будинків стартувало цього тижня. На інших роботи розпочинатимуться поетапно найближчим часом і мають закінчитися до кінця року.

Він нагадав, що загалом під час бойових дій у Київській області зафіксовано руйнування в 46 територіальних громадах із 69. Критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Дмитрівській та Великодимерській громадах.

 «Перед нами стоїть чітке завдання від Президента та Уряду – створити всі умови, щоб люди якомога швидше могли повернутися до своїх осель. І головне, щоб умови проживання були комфортними», – підсумував Руслан Кравченко.