РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ ВПРОВАДЖУЮТЬ НОВІТНЮ СИСТЕМУ ВІДЕОНАГЛЯДУ З ФУНКЦІЄЮ РОЗПІЗНАВАННЯ ОБЛИЧ

  • 80

У пристоличному регіоні впроваджують новітню систему відеонагляду з функцією розпізнавання облич «Безпечна Київщина». Презентація єдиного інформаційного простору системи безпеки громад Київської області відбулася 23 травня за участю голови Київської ОВА Руслана Кравченка та начальника Головного управління Національної поліції Київщини Андрія Нєбитова. До заходу також долучилися перший заступник очільника обладміністрації Дмитро Назаренко та начальник управління кримінального аналізу Дмитро Литвин.

«Життя, безпека, добробут і комфорт людей – найбільша цінність. Під час війни особливо важливо підвищувати особисту безпеку громадян на всіх рівнях. Тому активно продовжуємо модернізувати систему безпеки на Київщині. Активно працюємо над тим, щоб їхня кількість в області збільшувалася. Київщина має бути по-справжньому безпечною. А мешканці області впевненими, що знаходяться під постійним та надійним захистом», –наголосив голова КОВА.

За кошти обласного бюджету закуплено 1229 камер відеоспостереження.

«У 2019 році в системі працювало лише 18 камер. За останній час інтегровано 500 камер з функцією розпізнання обличчя. Наразі загалом функціонує 1883 камер відеоспостереження, з них 480 мають властивість розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, та 905 оглядових камер. Завдяки цьому, ми маємо значне зниження злочинності та оперативне розкриття злочинів за гарячим слідом», — зазначив Андрій Нєбитов.

Такі камери значно підвищили можливість пошуку та оперативному пошуку осіб, які скоюють злочини, виявляти ДРГ, шукати дітей, які зникли. Цього року було повідомлено про зникнення 238 дітей – усі вони розшукані.

«Безпечна Київщина» – це єдиний інформаційний простір системи безпеки для українських громад. У ньому застосовується комплекс інноваційних рішень для відеофіксації транспортного і пішохідного трафіку, моніторингу і керування діяльністю комунальних служб, поліції та ДСНС у населених пунктах.

Особливого захисту, контролю та безпеки наразі потребує енергетична сфера області – саме вона стала епіцентром уваги ворога. 

Низка камер розміщена на об’єктах критичної інфраструктури, у Чорнобильській та прикордонній зонах. Крім того, значна кількість камер знаходиться і на автошляхах Київської області. Також триває облаштування камерами залізничних переїздів.