Бортков Андрій

  • 213

Бортков Андрій Максимович (Док, Цитрамон)

Дата та місце народження: 25 жовтня 1992 р., м. Орджонікідзе, Дніпропетровська обл.

Виріс у Славутичі. Після закінчення загальноосвітньої школи № 2 навчався в місті Харкові.  Працював на підприємствах «Політара», «Новарка», Чорнобильська АЕС, «Атомремонтсервіс». Захоплювався спортом – був гарним баскетболістом. Неодноразово захищав честь нашого міста на спортивних змаганнях. Безмежно любив Україну. 18 жовтня 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ. Служив старшим бойовим медиком, проходив навчання у Великій Британії, зарекомендував себе як неперевершений професіонал, отримав подяку від імені офіцерського та солдатського складу К2 за сумлінну працю та відданість професії військового для захисту України. Був дуже чесним, завжди допомагав друзям у скрутних ситуаціях. Вірив, що закінчиться війна і він повернеться додому. Мав дружину.

Дата та місце загибелі: 7 червня 2023 р., с. Лобкове, Василівський р-н, Запорізька обл.  

Звання: молодший сержант.

Обставини загибелі: зазнав осколкового поранення, несумісного з життям,  під час штурмових дій  ЗСУ в Запорізькій області.

Місце поховання: м. Славутич, Вишгородський р-н, Київська область.

Нагороди: медаль «За хоробрість в бою» (Закарпатський легіон України, 128 окрема гірська штурмова бригада / Всеукраїнське об’єднання громадян).

Присвоєно звання «Почесний громадянин міста Славутича» (посмертно).

Інші статті

Всі статті